Kütahya'da 'meslek tesbiti' toplantısı

Kütahya Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü tarafından düzenlenen toplantıda, işgücü piyasasındaki problemleri masaya yatırıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Ekim 2013 19:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kütahya'da 'meslek tesbiti' toplantısı

Hilton Otel Toplantı Salonu'nda işveren odaklı etkinlikte 2014 yılı işgücü piyasasının ihtiyaç duyduğu mesleklerin tespiti, Kütahya işgücü piyasasında görülen sorunlar ve çözüm önerileri tartışıldı.

Firma yetkilileri, satış temsilcisi, garson, aşçı, mobilya döşemecisi, dikiş makinesi opetörü, sır işçisi, tezgahtar, kasap, seramik işçisi, paketleme işçisi, kalite kontrolcü, seramik şekillendiricisi, elektrik teknisyeni, makine teknisyeni, komi kat görevlisi, yükleyici operatörü, ekskavatör (kazıcı) operatörü, makine montaj operatörü, plastik enjeksiyon operatörü, makine bakım operatörü, CNS torna tezgah operatörü, makine teknik ressamı ve dokuma makine operatörü gibi mesleklerde eleman ihtiyaçlarının olduğunu ifade ettiler.

Toplantıya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü, KUTSO Genel Sekreteri, ZEKA Uzmanı, Kütahya Porselen A.Ş., Kümaş San.Ürün ve İnş.Paz. ve Tic. A.Ş., Güral Porselen A.Ş., Şeker Gayrimenkul Yatırım ve İşletmecilik A.Ş.(Sera AVM), Süleymanoğlu Ahşap Ürünleri Mobilya ve San.ve Tic. A.Ş, ORCİA Otomotiv Yan Sanayi ve Tic.A.Ş., Ünsa Madencilik San. Tic.A.Ş, MARTUR Sünger Koltuk Tesis San.Tic.A.Ş., CC Güvenlik Kor.Eğitim Hiz.Ltd.Şti., Kros Otomotiv San.ve Tic.A.Ş., Gürok Turizm A.Ş., Hilton Kosifler Oto Servis ve Tic. A.Ş., Kübaş Bak.Tük.Mad. San.A.Ş., Kütahya Termal Otel Özel Sağlık Tic.A.Ş. ve Kütahya Özel Anadolu Hastanesi firma temsilcileri katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber