Köşk: Erdem Başçı kararnamesi gelmedi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Mart 2006 12:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Merkez Bankası Başkanlığı'ta atanmak istenen ve eşinin türbanlı oluşu nedeniyle medyada tartışılan Erdem Başçı ile ilgili Cumhurbaşkanı Sezer bir açıklama yaptı.

Çankaya Köşkü'nden yapılan bir yazılı açıklamada hükümetten Erdem Başçı'nın Merkez Bankası Başkanlığı'da atanmasına dair bir Bakanlar Kurulu karar taslağı gelmediği kaydedildi.

Cumhurbaşkanlığı, Erdem Başçı'nın Merkez Bankası Başkanlığı'na atanmasını öngören bir Bakanlar Kurulu karar taslağı bulunmadığını bildirdi. Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği'nden yapılan açıklamada, ''Cumhurbaşkanlığı'nda, Erdem Başçı'nın Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanlığı'na atanmasını öngören bir Bakanlar Kurulu Karar Taslağı bulunmamaktadır. Durum kamuoyunun bilgisine saygı ile sunulur'' denildi.

VEKALETEN ATAMA 15 MARTA'TA YAPILMIŞTI

Merkez Bankası Başkan Vekilliği görevine, Banka Meclisi tarafından 15 Mart 2006 tarihi itibarıyla, Başkan Yardımcısı Erdem Başçı seçilmişti. Merkez Bankası'ndan konuya ilişkin yapılan açıklamada, ''14 Mart 2006 Salı günü toplanan Banka Meclisi, 14 Mart 2006 günü mesai saati bitiminde görev süresi dolan Başkan Süreyya Serdengeçti yerine, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanlığı (Guvernörlüğü) görevini ifa etmek ve yetkilerini kullanmak üzere vekaleten, halen Başkan Yardımcılığı görevini sürdürmekte olan Erdem Başçı'nın seçilmesini kararlaştırmıştır'' denilmişti.

Öte yandan, 15 Mart'ta Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Devlet Bakanı Ali Babacan'ı kabul etmiş, ancak yaklaşık 1 saat 15 dakika süren görüşmenin ardından herhangi bir açıklama yapılmamıştı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan daha önce yaptığı açıklamada, Merkez Bankası başkanının isminin, 15 Mart'ta Devlet Bakanı Ali Babacan tarafından Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'e arz edileceğini söylemişti.

Başbakan'dan anında cevap

Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan yazı açıklama ile ilgili grup toplantısı çıkışında gazetecilerin konu ile ilgili sorularını yanıtlayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ise, hükümetten Çankaya Köşkü'ne bir kararname gittiğini söyledi. Erdoğan, fakat kararnamede bir isim bulunmadığını de sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber