Asker'den savcıya suç duyurusu

Haber Giriş : 21 Mart 2006 14:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Van Savcısı Ferhat Sarıkaya hakkında Genelkurmay'nın hazırladığı suç duyurusu Adalet Bakanlığı'na ulaştı. Suç duyurusuna göre, Sarıkaya TSK'yı küçük düşürdü.

Genelkurmay'ın suç duyurusunda, Savcı Sarıkaya'nın yetkisi dışına çıkarak, iddianamesinde üst düzey komutanların isimlerine yer verdiği ve Türk Silahlı Kuvvetleri ile komutanları küçük düşürdüğü belirtiliyor.

Suç duyurusunda ayrıca, Savcı Sarıkaya'nın, iddianamede yeterli ve inandırıcı delillere dayanmadan, komutanlar hakkında kuşkular yaratarak, görevini kötüye kullandığı iddiası dile getiriliyor.

Genelkurmay Askeri Savcılığı'nın hazırladığı suç duyurusu, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu tarafından, gereğinin yapılması istemiyle Adalet Bakanlığı'na sunuldu.

Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek ise, dünkü Bakanlar Kurulu'nun ardından yaptığı açıklamada, Genelkurmay Başkanlığı'nın Van Cumhuriyet Savcısı ile ilgili kendilerinden şu ana kadar bir talebi olmadığını söyledi.

Çiçek, Adalet Bakanlığı müfettişlerinin Şemdinli dosyasını incelediğini, raporun ardından bir karar verilmesi gerekirse bunu usulen Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun yapacağını belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber