20 polis rüşvet iddiasıyla adliyede

Haber Giriş : 21 Mart 2006 16:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul'da piyasa değeri 600 bin YTL'nin üzerinde 340 ton kaçak mazotla ele geçirilen 40 kişilik kaçak akaryakıt şebekesine yardım ve yataklık yaptıkları iddiasıyla aralarında bir emniyet amiri ile bir başkomiserin bulunduğu 20 polis adliyeye sevk edildi.

Polislerin, kaçakçılığa göz yumma karşılığında 5 ile 10 bin YTL arasında rüşvet aldıkları ileri sürülüyor.

İstanbul Mali polisi tarafından geçtiğimiz aylarda yapılan ve 300 ton kaçak akaryakıtın ele geçirildiği ?Boğaz operasyonu' sonrasında iz sürerek ortaya çıkarılan ve uluslararası çalıştığı belirlenen İstanbul merkezli kaçakçılık şebekesinin yaklaşık 3 yıldır aynı yöntemle çalıştığı öne sürüldü.

Kaçakçılıkla devlete yıllık 1 trilyon YTL'nin üzerinde zarar verildiği belirlendi. Şebekenin kullandığı 5 deniz tankeri ile birlikte 23 kara tankerine de el konuldu. Bakırköy açıklarında geçen hafta takibe alınıp aranan deniz tankeriyle başlayan operasyon kapsamında, ilk etapta çetenin kaçakçılık olayını gerçekleştiren 6 elemanı tanker içerisinde gözaltına alındı.

ADLİYEYE SEVK EDİLDİLER

Şebeke üyelerinin verdiği bilgiler doğrultusunda Deniz Şube Müdürlüğü'nde görevli bazı polislerin, kaçakçılığa göz yumma karşılığında menfaat temin ettikleri belirlendi.

Operasyonda 10'u Deniz Şube Müdürlüğü'nde görevli 20 polis memuru da gözaltına alındı. Aralarında Deniz Şube Müdürlüğü'nde görevli bir Emniyet Amiri ile Fatih İlçe Emniyet Müdürlüğü Araştırma Büro Amirliği'nde görevli bir başkomiserin 5 ile 10 bin YTL arasında rüşvet aldıkları ileri sürülüyor.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde ifadeleri alınan 20'si polis 60 şüpheli adliyeye sevk edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber