Şehit Uzman Çavuş Çiftçi'nin kredi borcu silindi

Hakkari'de geçen yıl şehit olan Uzman Çavuş Mehmet Çiftçi'nin, ailesinden istenen kredi borcu, Aile ve Sosyal Bakanlığı'nın başlattığı girişimler sonucunda banka tarafından silindi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Ekim 2013 16:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Şehit Uzman Çavuş Çiftçi'nin kredi borcu silindi

Şehit Uzman Çavuş Çiftçi'nin babası Satılmış Çiftçi, oğlunun bankadan çektiği ve şehit düşünceye kadar ödediği kredi borcunun kendilerinden tahsil edilmek istenmesiyle ilgili haber üzerine Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı yetkililerinin harekete geçtiğini söyledi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in talimatıyla inceleme başlatıldığını hatırlatan Satılmış Çiftçi, telefonla ulaşan birçok kişinin de yardım teklifinde bulunduğunu kaydetti.

Baba Çiftçi, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı yetkililerinin aradığını aktararak, şunları belirtti:

Şehidin kart borcunu babasından istediler!

"Aradılar ve bu işin üzerinde durdular, hallettiler. Banka avukatıyla son görüşmemde bankanın borcu zarar olarak gösterdiğini ve dosyayı kapattığını söyledi. Bana 'bu iş kapandı' dedi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız devamlı arattırdı, ilgilendi. Allah razı olsun, bizim arkamızda olmuş oldular."

-"Kimse yanlış anlamasın, çocuğumu borçlu yatırmayım diye bunalıma giriyordum"

Satılmış Çiftçi, oğlunun bankaya olan borcunun faiziyle beraber 31 bin lira civarına ulaştığını ifade ederek, bankanın bu borcu kendisinden istemesi üzerine geceleri uyuyamadığını anlattı. İcra korkusu yaşadığını dile getiren Çiftçi, "Borcu ödeyemem diye değil çocuğumun borcunu bir an önce ödeyeyim diye bunalıma giriyordum, kimse yanlış anlamasın, çocuğumu orada borçlu yatırmayayım diye. Siz bu haberi yayınladıktasn sonra Bakan devreye girdi bu iş kapanmış oldu" diye konuştu.

Şehidin banka borcunun ailesinden istenmesine Bakan Şahin el attı

"KENDİ DERDİMİ UNUTMUŞTUM"

Anne Döndü Satılmış da 11 yıldır böbrek hastası olduğunu, haftada 3 gün diyaliz için hastaneye gittiğini belirterek, böbrek nakli için başvuruda bulunduğunu, ancak 11 yıldır beklediğini kaydetti.

Oğlunun borcu nedeniyle yaşadığı rahatsızlığın kendi derdini unutturduğunu belirten anne Satılmış, "Bakanımıza teşekkür ederim onun borcunu halletti ya. Bir de böbrek nakli olursa çok mutlu olurum" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber