Sağlık Bakanlığı doktorları sigortalayacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Mart 2006 10:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanlığı kamuda, özelde ve serbest çalışan doktorları sigortalamak için bir yasa tasarısı hazırladı. Tasarı ile tazminata mahkum olan doktorlar bundan böyle ceplerinden para ödemeyecekler.

Sağlık Bakanlığı sürekli tazminat davalarıyla uğraşan doktorlara sahip çıkmaya hazırlanıyor. Yeni Ceza Yasası'ndan sonra doktorlar hakkında açılan tazminat davalarının arttığına işaret eden Bakanlık, bu durumdan sağlık personelinin de rahatsız olduğunu bildirdi.

SİGORTA PRİMLERİ KURUM TARAFINDAN ÖDENECEK
Bu nedenle "Sağlık Hizmetleri Temel Kanununda Değişiklik Yapılması"na dair bir tasarı hazırlandı. Tasarı ile kamuda, özelde ve serbest çalışan doktorlar sigortalanacak ve sigorta pirimleri çalıştıkları kurum tarafından ödenecek.

Hatalı tıbbi uygulama ile, hastanın hata zannettiği komplikasyonların ayırdedilmesinin güç olduğunu ve hastaların en küçük durumda bile doktoru hatalı bularak tazminat davası açtığını açıklayan Bakanlık, sürekli tazminat davalarıyla boğuşan ve işini gönül rahatlığıyla yapamadığı iddia edilen doktorları sigortalayarak bu sorunu çözmeye hazırlanıyor.

Tasarı ile tazminata mahkum olan doktorlar bundan böyle ceplerinden para ödemeyecekler.Devlet memurlarına ayrı bir sigorta getirilmesinin ilk ve alışılmadık bir durum olduğunu bildiren Bakanlık, bu nedenle çeşitli kamu kurumlarından ve Türk Tabipleri Birliği'nden tepki aldıklarını, ancak ikna çalışmalarının sürdüğünü bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber