Hatalı doktorun tazminatını sigorta ödeyecek

Haber Giriş : 24 Mart 2006 10:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yeni Ceza Yasası'ndan sonra doktorlar hakkında açılan tazminat davalarının artması nedeniyle Sağlık Bakanlığı, "Sağlık Hizmetleri Temel Kanununda Değişiklik Yapılması"na dair bir tasarı hazırladı. Tasarı ile kamuda, özelde ve serbest çalışan doktorlar sigortalanacak ve sigorta pirimleri çalıştıkları kurum tarafından ödenecek.

Hatalı tıbbi uygulama ile, hastaların en küçük durumda bile doktoru hatalı bularak tazminat davası açtığını savunan Bakanlık, sürekli tazminat davalarıyla boğuşan ve işini gönül rahatlığıyla yapamadığını belirttiği doktorları sigortalayarak bu sorunu çözmeye hazırlanıyor. Tasarı ile tazminata mahkum olan doktorlar bundan böyle ceplerinden para ödemeyecekler.

'PİYASA HEKİMLERİNE GÜVENCEDİR'

Konuyla ilgili açıklama yapan Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Güray Kılıç, "Bu anlayış çalışanların üzerine ek bir yük getirecektir. Sağlık Bakanlığı sağlık sorunlarını çözmek istiyorsa öncelikle altyapı sorunlarını çözmelidir. Yeterli sayıda hastane kurmalı, uygun çalışma koşulları hazırlamalı ve hekimler üzerindeki aşırı çalışma yükünü azaltmalıdır" dedi.

SES Genel Başkanı Koksal Aydın da, "Gerçek anlamda kamusal sağlık hizmetinin olduğu bir ülkede hasta haklarını temel alacak şekilde hasta haklarına sahip çıkan, koruyan ve hastaların sistemi denetlemesine olanak tanıyan demokratik bir ortam şekillenir. AKP piyasayı tercih ediyor ve bu ortamda oluşabilecek olumsuzlukları özelde çalışacak piyasa hekimlerine güvence olması amacıyla böyle bir uygulamayı gündeme getirmeye çalışıyor. Piyasada çalışan hekimlerin olası hatalarını yanlışlarını sigortalayarak bu tür olumsuzlukların toplumsal faturasını hiçe sayarak sağlığın piyasalaştırıl-masını özendirmeye çalışıyor" dedi.

Birgün

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber