Sevdiği erkekle evlenmek için müslüman oldu

Cizreli Mahfuz Adak ile Finlandiya’da bir kafede tanışan Hıristiyan genç kız Helena Karoliina Huuhanmaki, sevdiği erkekle evlenebilmek için din değiştirip Müslüman oldu. Helena, Cizre İlçe Müftülüğü’nde düzenlenen törenin ardından Zerrin adını aldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Ekim 2013 19:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

2011 yılında Finlandiya'da bir pizzacıda servis şoförlüğü yapan Cizreli Mahfuz Adak ile bir kafede tanışan Toijala kentinde Tarım Mühendisliği bölümünü okuyan Helena Karoliina Huuhanmaki'nin (21) arkadaşlıkları kısa sürede büyük bir aşka dönüştü. 2 yıllık arkadaşlıklarını ömür boyu bir hayat arkadaşlığına dönüştürmek için sevdiği erkekle evlenmeye karar veren Helena, erkek arkadaşının evlenmek için Müslüman olması gerektiği yönündeki teklifini düşündükten sonra din değiştirip Müslüman olmak istediğini erkek arkadaşına iletti. Erkek arkadaşına din değiştirmek istediğini telefonla bildiren Helena, erkek arkadaşının yaşadığı Şırnak'ın Cizre ilçesine geldi. Mahfuz Adak ile birlikte İlçe Müftülüğü'ne gidip Müslüman olmak istediğini belirten Helena Karoliina Huuhanmaki için Cizre İlçe Müftülüğü'nde ihtida töreni düzenlendi. Helena ihtida törenine erkek arkadaşı Mahfuz Adak ile katıldı. Cizre İlçe Müftüsü Mehmet Sami Yıldız, ihtida töreninde ilk önce Kur'an-ı Kerim okudu ardından da dualar edildi. Daha sonra müftü Yıldız'ın eşliğinde kelime-i şahadet getiren Helena Karoliina Huuhanmaki şahitlerin huzurunda Müslüman oldu ve Zerrin adını aldı. İhtida töreninde müftü Yıldız, İslam dinin özellikleri konusunda Zerrin Adak'a İngilizce bilgiler verdi. İhtida töreninin sonunda Zerrin Adak'a Müslümanlık belgesi ve Kuran-ı Kerim hediye edildi. Mahfuz Adak ile tanışmasının ani olduğunu belirten Helena Karoliina Huuhanmaki, "İyi ki de ani oldu. Çünkü onun sayesinde hayatımdaki en doğru yolu seçtim yani Müslümanlığı seçti. Onun vasıtası ile Türkiye'ye geldim, Müslüman oldum onun içinde çok mutluyum" dedi.

Bundan önceki yaşantısının bir kapalı kutu gibi olduğuna vurgu yapan Helena Karoliina Huuhanmaki, Müslüman olduktan sonra üzerinden büyük bir yükün kalktığını söyledi. Helena, "Müslüman olmak için önceden de düşüncem vardı ve Müslüman olduğum için çok mutluyum. Bundan önceki hayatımın kapısı kapalıydı ancak hayatımın kapısı Müslümanlığa geçtikten sonra açıldı. Üzerindeki büyük bir yükten kurtulduğunu belirten Helena, Türkiye'yi çok seviyorum. Müslümanları ve Müslümanlığı çok seviyorum" diye konuştu.

İş için gittiği Finlandiya'da bir pizzacıda servis şoförlüğü yaparken Helena Karoliina Huuhanmaki ile tanıştığını belirten Mahfuz Adak, ilişkilerinin kısa sürede aşka dönüştüğünü söyledi. Daha sonra Türkiye'ye dönmek zorunda kaldığını ifade eden Adak, "Helena Finlandiya'da kaldı ancak kendisi ile telefonla görüşmeye devam ettim ve daha sonra da ikimiz evlenme kararı aldık" şeklinde konuştu.

Alınan kararın ardından Helena Karoliina Huuhanmaki'ye benimle evlenmesi için Müslüman olması gerektiğini söylediğini belirten Mahfuz Adak, Helena'dan olumlu yanıt cevap aldığını kaydetti. Helena Karoliina Huuhanmaki'nin Müslüman olmak ve benimle evlenmek için Finlandiya'dan tek başına Türkiye'ye yani Cizre'ye geldiğini belirten Adak, kız arkadaşımı ailesi ve tüm yakınları ile tanıştırdığını bildirdi. Helena Karoliina Huuhanmaki'nin Müslüman olması için Cizre Müftülüğü'ne başvurduklarını belirten Adak, gerekli prosedür ve evrakları doldurduktan sonra Helena Karoliina Huuhanmaki'nin kelime-i şahadet getirerek Müslüman olduğunu ve kendisine Zerrin adını verdiklerini dile getirdi. Adak, "Helena'nın Müslüman olmasından sonra ilk önce dini nikah kıydık ardından resmi nikah kıyarak uzun süren arkadaşlığımızı hayat boyu bir arkadaşlığa dönüştürdük" ifadelerini kullandı.

Bu hadiseyi yaşadığı için çok mutlu olduğunu belirten Adak, "Helena'nın Müslüman olmasına daha da çok mutlu oldum. Bir de benimle evlenip eşim olduğu için çok ama çok daha mutluyum" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber