24 Mart 2006'nın önemli gündem başlıkları...

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Mart 2006 11:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Erdoğan'ın programı
- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, saat 17.00'de TİM Yönetim Kurulu'nu kabul edecek.

TBMM Başkanı Arınç'ın programı
- TBMM Başkanı Bülent Arınç, Manisa'da, "Ege Bölgesi'ndeki İtalyan Ekonomik Mevcudiyeti ve İtalya ile İş Olanakları" konulu seminere katılacak.

Bakanların faaliyetleri
- Orman ve Çevre Bakanı Osman Pepe, Trabzon ve Rize çöp depolama alanında inceleme yaptıktan sonra saat 13.30'da Giresun'a geçerek burada incelemelerde bulunacak.
- Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Muğla'da bir dizi açılış ve incelemelerde bulunacak.

Siyasi partilerin faaliyetleri
- Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, saat 12.30'da GİMAT esnafının sorunlarını dinlemek üzere esnaf ziyaretinde bulunacak.
- CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, saat 11.00'de başlayacak CHP Parti Meclisi'ne başkanlık edecek.
- BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, saat 11.00'de Memur - Der Genel Başkanı Osman Türkmen ve beraberindeki heyeti kabul edecek.
- Hür Parti Genel Başkanı Yaşar Okuyan, saat 11.00'de basın açıklaması yapacak.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme
- Küresel Terörizm ve Uluslararası İşbirliği konferansının ikinci gününde, ABD Genelkurmay Başkanı Peter Pace, saat 08.30'da konferansın açılış konuşmasını yapacak.
- Emniyet Genel Müdürlüğü Sözcüsü İsmail Çalışkan, saat 10.00'da haftalık olağan basın toplantısını düzenleyecek.
- Ankara Sanayi Odası tarafından saat 14.00'te "Para Politikaları ve Türkiye'nin Rekabet Gücü" konulu panel düzenlenecek
- Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, saat 11.00'de CHP Genel Merkezi'ne gelerek savunmasını verecek.
- Ankara Valiliği tarafından düzenlenen Yaşlılar Haftası kutlama etkinlikleri, saat 13.30'da düzenlenecek konserlerle sona erecek.
- ATO ve Ankara Reklamcılar Derneği işbirliğiyle saat 09.30'da "Üçüncü Marka Konferansı" düzenlenecek.
- Mamak Belediyesi tarafından saat 10.00'da bahar temizliğine başlanacak.
- İnsan Hakları Derneği tarafından saat 14.00'te Danıştay Başkanlığı'na dilekçe verilecek.
- TEMA Vakfı tarafından saat 13.00'da "1. Yavru Tema Günü ve Orman Haftası" kutlaması yapılacak.
- Dünya Tüberküloz Günü ve Veremle Savaş Derneği 60. yılı dolayısıyla "Dünya Tüberküloz ve 60. Yılda Sorunlarımız " konulu panel, saat 09.30'da başlayacak.
- Ankara Üniversitesi tarafından saat 09.30'da "Ankara Tıp Ulusal Genel Tıp Öğrenci" Kongresi düzenlenecek
- Bursa Nilüfer Belediyesi tarafından düzenlenecek olan "Uluslararası Osmanlı Dönemi Türk Musikisi Sempozyumu" ile ilgili basın toplantısı, saat 10.30'da Yıldız Sarayı Ihlamur Kasrı'nda yapılacak.
- ESP'liler, Fransa'da yaşanan gelişmelerle ilgili saat 12.30'da Fransa Konsolosluğu önünde bir basın açıklaması yapacak.
- İstanbul Tabip Odası, 24 Mart Dünya Tüberküloz Günü ile ilgili saat 11.00'da Taksim Point Otel'de bir basın toplantısı, 13.30'da Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Oditoryumu'nda bir açıkoturum düzenleyecek.
- Hukukçular İnsiyatifi, 1978 yılında bir suikasta kurban giden Savcı Doğan Öz'ün ölüm yıldönümünde Sultanahmet Adliyesi önünde bir basın açıklaması yapacak.
- Çocuk Akıl Sağlığı ve Rehberliği Derneği tarafından düzenlenen "Evlilik Terapisi Sempozyumu", saat 10.00'dan itibaren Taksim Square Otel'de yapılacak.
- Abu Garib Cezaevi'nde vücuduna elektrik verilirken görüntülenen Hacı Ali Kaysi ve işkence mağduru kadın ve çocuklar, saat 10.00'da Reşadiye Otel'de düzenlenen bir basın toplantısına katılacak.
- Derbent Güzelleştirme ve Dayanışma Derneği üyeleri, Derbent'de yıkım sonrası yaşanan olaylarla ilgili saat 13.00'de Galatasaray Lisesi önünde bir basın açıklaması yapacak.
- Beyoğlu Belediyesi ve Tunus Başkonsolosluğu tarafından ortaklaşa düzenlenen "Geleneksel Tunuslu Kadın Kıyafetleri Defilesi ve Dövme Gösterisi", 19.00-20.30 saatleri arasında Muammer Karaca Tiyatrosu'nda yapılacak.
- İrlanda Büyükelçisi Anthony Mannix, saat 11.00'de Adana Valisi Cahit Kıraç'ı makamında ziyaret edecek.
- Türkiye Milli Pediatri Derneği Bölgesel Eğitim toplantısı Şanlıurfa'da saat 18.00'de yapılacak.

EKONOMİ GÜNDEMİ

Basın toplantısı
- İsveç'in önde gelen portföy yönetim şirketi East Capital'in 150'ye yakın yatırımcısı, Türkiye hakkında daha derin bilgi ve fikir edinebilmek amacıyla İstanbul ziyareti sırasında saat 12.45'te Ritz Carlton Oteli'nde basın toplantısı yapacak.

Basın toplantısı
- DEİK/Türk-Gürcü İş Konseyi tarafından gerçekleştirilecek basın toplantısı saat 15.00'te İstanbul TOBB Plaza Konferans Salonu'nda yapılacak. Toplantıda, Gürcistan Ekonomik Kalkınma Bakan Yardımcısı Tamar Kovziridze, Enerji Bakan Yardımcısı Archil Mamatelashvili ve Gürcistan'ın Ankara Büyükelçisi Grigol Mgaloblişvili Gürcistan'da yeni projeler, özelleştirmeler, ihaleler ve yatırım koşulları hakkında ayrıntılı sunum yaparak, işadamlarından gelecek olan soruları yanıtlayacak.

Toplantı
- Tüm Telekomünikasyon İş Adamları Derneği'nin (TÜTED), Türkiye'den dünyaya yazılım, donanım ve tasarım ihracatı yapan telekomünikasyon firmalarını ilk kez bir araya getireceği bilgilendirme ve tanışma toplantısı saat 14.00'te Dedeman Oteli'nde yapılacak. Telekomünikasyon Kurumu Başkanı Tayfun Acarer'in yeni çıkacak olan Elektronik Haberleşme Yasası'nın sektörün gelişiminde önemli rol oynayan Ar-Ge'ye katkılarını anlatacağı toplantıda, HİFAŞ Genel Müdürü Şafak Alpay da sektörün yeni iş birlikleri ve yeni pazarlara açılım fırsatları konusunda CeBIT Bilişim Eurasia Fuarı'nda nasıl görücüye çıkacağını vurgulayacak.

Ödül töreniada "Ankara Tıp Ulusal Gen
- İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri'nin (İMMİB) bu yıl ikincisini organize ettiği tasarım yarışmasının ödül töreni saat 16.00'da Yenibosna Dış Ticaret Kompleksi'nde gerçekleşecek.

Toplantı
- Aras Cargo'nun, bu yıl gerçekleştireceği toplam 11 milyon YTL'lik filo yatırımının ikinci etabındaki, son teknoloji ile üretilmiş 2 farklı modelde toplam 20 Mercedes kamyonun teslimi ile ilgili basın toplantısı saat 12.00'de Aras Cargo Hadımköy Transfer Merkezi'nde yapılacak. Toplantıya, Aras Holding CEO'su Enis Karslıoğlu, Mercedes Benz Türk Kamyon Pazarlama ve Satış Müdürü Bahadır Özbayır ve Mercedes Benz Türk Kamyon Satış Kısım Müdürü Ergiz Esen ile diğer yetkililer katılacak.

DÜNYA GÜNDEMİ

Irak'ta hükümet kurma çalışmaları
- Irak'ta taraflar, milli birlik koalisyon hükümeti kurmak için müzakerelere devam ediyor.

Fransa'daki öğrenci eylemleri
- Fransa'da hükümet yetkilileri ve sendika temsilcileri, öğrencilerin yeni iş yasasının geri çekilmesi için yaptığı eylemleri yatıştırmak için bir araya geliyor.

Beyaz Rusya'da gerginlik
- Beyaz Rusya'da polis, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin yenilenmesi için eylem yapan muhalif göstericileri göz altına aldı. Olayın yankıları devam ediyor.

ETA'nın ateşkes kararı
- İspanya'da ayrılıkçı Bask örgütü ETA'nın kalıcı ateşkes ilan etmesinin yankıları devam ediyor. AB, karardan memnun olduğunu açıkladı.

AB zirvesi sona eriyor
- Brüksel'de dün başlayan AB zirvesi bugün sona eriyor. Liderler birliğin ekonomi, kalkınma, enerji, işsizlik gibi sorunlarını ele alıyor.

Almanya'da doktorların grevi
- Almanya genelinde doktorlar yeniden greve gidiyor.

Danimarka Film Festivali
- Danimarka'nın 9 Nisan'a kadar sürecek olan en büyük Film Festivali başlıyor.

SPOR GÜNDEMİ

- Turkcell Süper Ligi'nde 27. haftanın açılış karşılaşmasında Beşiktaş ile Konyaspor, BJK İnönü Stadı'nda saat 20.00'de karşı karşıya gelecek.
- Fortis Türkiye Kupası'nda yarı final maçlarının kura çekimi, Mövenpick Otel'de gerçekleştirilecek.
- Türkiye Küçükler Yüzme Şampiyonası Adana Özel Ayaz Olimpik Yüzme Havuzu'nda saat 10.00'da başlayacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber