İçtüzükte sorun yok yarın gelsinler

AK Partili üç vekilin başörtülü katılacağı yarınki oturumu yönetecek olan TBMM Başkanvekili Meral Akşener, “İçtüzük’ü inceledim. Başı açık veya kapalı diye bir hüküm bulunmuyor. Bu nedenle sorun yok” dedi.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 30 Ekim 2013 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İçtüzükte sorun yok yarın gelsinler

Ebru TOKTAR ÇEKİÇ - ANKARA

Hac ziyaretinden dönen AK Partili kadın vekiller Gülay Samancı, Sevde Beyazıt Kaçar ve Nurcan Dalbudak'ın, yarınki TBMM Genel Kurulu'na başörtüsüyle geleceklerini açıklaması ve CHP'nin buna tepki göstereceğini bildirmesi, "başörtüsü" tartışmasını tırmandırdı. Dikkatler, yarınki oturumu yönetecek olan TBMM Başkanvekili MHP İstanbul Milletvekili Meral Akşener'e yöneldi. CHP'nin "İçtüzük ihlali" gerekçesiyle karşı duruş sergileyeceğini açıklaması nedeniyle, o gün nasıl bir tavır izleyeceğini sorduğumuz Akşener başörtüsüne bir engel bulunmadığını belirterek şunları söyledi: "Bu konuda TBMM İçtüzük'e baktım, 'başı açık' veya 'kapalı' diye bir hüküm bulunmuyor. Ben de İçtüzük'e uyacağım, şu an da hukuken de hiçbir sorun yok Bu nedenle benim açımdan da bir sorun yok."

Bu Vekil Meclis'e başörtüsüyle girecek

ARAFAT'TA BİZE DESTEK VERDİ

Üç kadın vekil, başörtüsüyle Meclis'e gelecekleri gün için kendileri gibi hacca giden TBMM Başkanvekili Akşener'in yöneteceği oturumu tercih etti. Milletvekili Sevde Beyazıt, "Arafat'ta örtünme kararımızı Sayın TBMM Başkanvekili Meral Akşener'e açıkladık desteklediğini söyledi" dedi.

YENİ BİR KAVAKÇI OLAYI YAŞANMAZ

Kahramanmaraş Milletvekili Sevde Beyazıt CHP'nin tepkisinden dolayı bir endişe yaşamadığını belirterek şunları söyledi: "Adım kadar eminim, yeni bir Merve Kavakçı olayı yaşanmaz. Biz zaten Kavakçı'dan farklı olarak milletvekili yeminimizi 2 yıl evvel yaptık. Şu an yaşadığım heyecan sadece, hacda ulaştığım maneviyat nedeniyle. CHP'li arkadaşlar tepki koyabilir. Ancak sonunda bize saygı duyacaklarına inanıyorum."

CHP: Meclis'te başörtüsüne müsaade etmeyeceğiz

"CHP TEPKİ VERİRSE HEZİMETE UĞRAR"

Denizli Milletvekili Nurcan Dalbudak da, İçtüzük'te "Başörtüsüyle girilmez" diye bir hüküm olmadığını, anayasanın kişisel hak ve hürriyetleri güvence altına aldığını belirtti. Aldıkları karar için TBMM Başkanı'na da danışmadıklarının altını çizen Dalbudak, "Bu konuda izin ve icazet alacak durumumuz yok. Manevi bir karar aldık. CHP buyursun tepki versin. Halkın inancına, saygı duymayan bir parti, hezimete uğrar" dedi.

CHP'li vekilden Meclis'te başörtüsüne destek

HADİ GÜCÜN YETİYORSA SOKMA

AB Bakanı Egemen Bağış, milletvekillerinin Meclis'e başörtüsüyle gelmelerine karşı çıkan CHP'ye tepki gösterdi. Bağış, "CHP zihniyeti iflah olmaz. Bir CHP Genel Başkan Yardımcısı çıkmış diyor ki; 'Bu meclise başörtülü kimseyi sokmayız' hadi gücün yetiyorsa sokma. İsteyen başörtü takacak, isteyen mini etek giyecek" dedi.

BU BİR İNANÇA SÖMÜRÜSÜDÜR

CHP Sözcüsü Haluk Koç, AK Partili 3 kadın milletvekilinin kararı konusunda, "Herkes her noktada özgürdür ancak devletin egemenliğini kullananlar özgür olmamalıdır, bunu kullanmaları yanlıştır. Bu bir sömürüdür. İnanç sömürüsüdür. Hiç kimseye fayda getirmez" dedi.

CUMHURBAŞKANI DA BAŞÖRTÜ TAKABİLMELİ

HAk-PAR Genel Başkanı Kemal Burkay, "başörtülü milletvekili" tartışmalarıyla ilgili görüşünü Twitter üzerinden paylaştı. Burkay, "Bir milletvekilinin başörtüsüyle Meclis'e girmesine karşı çıkmak faşist bir tutumdur. Başörtülü bir kadın cumhurbaşkanı da olabilmelidir."


Ahmet İyimaya:

Meclis Adalet Komisyonu Başkanı ve AK Parti Milletvekili Ahmet İyimaya, kadın milletvekillerinin başörtüsüyle Meclis'e girmesini yasaklayan hüküm olmadığını belirtti.

Meclis Adalet Komisyonu Başkanı ve AK Parti Milletvekili Ahmet İyimaya, kadın milletvekillerinin başörtüsüyle Meclis'e girmesini yasaklayan hüküm olmadığını belirtti. İyimaya, 1999'daki Merve Kavakçı olayının Türkiye'ye kaybettirdiğini vurgulayarak şunları söyledi:

"Derin devletten gelen dirençler Türkiye'ye kaybettirdi. O zaman yaşananlar ülkemize büyük bedeller ödetmiştir. Toplumbu tartışmayı sona erdirmiştir. Siyaset de artık sona erdirmeli.Meclis iç tüzüğümüzde yasak yok."

Fulardı aldım başıma taktım

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Sevde Bayazıt Kaçar, "Bu boynuma taktığım fularımdı, bunu aldım başıma taktım. Ama bunu başıma takarak bütün oldum. Türkiye'nin yüzde 54'ü kadın ve bunların da yüzde 70'i kapalı. Neden böyle bir camianın temsilcisi Meclis'te olmasın, bu onların en doğal hakkı" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber