Adana ve Konya'da okul çevrelerine sıkı denetim

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Mart 2006 17:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Konya'da polis, son günlerde okullarda şiddet olaylarının artması nedeniyle, okul çevrelerindeki şüpheli kişiler üzerinde kimlik kontrolü ve üst araması yaptı.

Konya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, ?Huzurlu Eğitim Projesi? kapsamında, ildeki bütün okulların çevresinde her gün belirli saatlerde kimlik kontrolü uygulaması yapmaya başladı. Polis, bugün ayrıca mahkeme kararıyla, şüpheli görülen kişilerin de üst aramasını yaptı.

Selçuklu Atatürk Lisesi çevresinde yapılan uygulamaya katılan Asayiş Şube Müdürü Ercan Taştekin, projeyle amaçlarının okul önlerindeki, okulla ilgisi olmayan kişilerin denetim ve kontrolünü yapmak olduğunu söyledi.
Amaçlarının suç gerçekleşmeden önlem almak olduğunu belirten Taştekin, ?Okulla ilişkisi olmayan kişilerin eğitim ve öğretimi olumsuz etkilemesine engel olmak için çalışmalarımızı hızlandırdık. Suç oluşmadan önce önlemimizi almak istiyoruz. Çalışmalarımız koordineli olarak, iletişimi en üst düzeye çıkartarak sürecek? dedi.

Selçuklu Atatürk Lisesi Müdürü Osman Nuri Genç ise son zamanlarda alınan önlemler sayesinde okulda ve çevresinde huzurun hakim olduğunu söyledi.

Yapılan çalışmada, 5 otomobil ve 50 kişi arandı, kimlik kontrolleri yapıldı. Uygulamanın akşam saatlerine kadar devam edeceği öğrenildi.


ADANA'DA OKULLARIN ÇEVRESİNDE DENETİM


Adana'da, güvenlik güçleri okulların çevresindeki şüpheli kişiler üzerinde kimlik ve üst araması yaparken, zabıta ekipleri de seyyar satıcılar ile kantinleri denetledi.

Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube ve Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri son günlerde okullarda şiddet olaylarının artması nedeniyle, okul çevrelerindeki şüpheli kişiler üzerinde kimlik kontrolü ve üst araması yaparken, Merkez ilçe Seyhan Belediyesi Zabıta ekipleri de seyyar satıcılar ile okul kantinlerini denetledi.

Adana Erkek ve İsmet İnönü Endüstri Meslek liseleri civarında yapılan denetimler sırasında güvenlik güçleri, okulların çevresindeki şüpheli kişilerin kimlik sorgularını yaparken, zabıta ekipleri de seyyar satıcıları okul önlerinden uzaklaştırdı.

Yetkililer, okulların çevresindeki denetimlerin sürdürüleceğini bildirdiler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber