Eğitim-Sen'den şiddete karşı birlik çağrısı

Haber Giriş : 26 Mart 2006 07:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitim Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer, okullarda yaşanan şiddet olaylarının önlenebilmesi için 'birlik' çağrısı yaptı. Dinçer, sendika genel merkezindeki basın toplantısında, Bakanlığın bir an önce bir 'kriz masası' kurmasını istedi. Dinçer, şiddet olaylarının önlenmesi için okul, aile, öğretmen, öğrenci, yönetim, Bakanlık ve sivil toplum kuruluşlarının birlik içerisinde hareket etmesi gerektiğini söyledi.

Okul içinde özel güvenlik birimleri veya okul çevresine polis yığarak sorunu kolluk kuvvetleri ile çözmenin işe yaramayacağını savunan Dinçer, her okulun şiddetle mücadele için alınması gereken somut önlemleri ve eylem planı olması gerektiğini ifade etti.

Alaaddin Dinçer, okullardaki şiddet olaylarından dolayı medyanın suçlanmasına yönelik olarak şöyle konuştu: "Aslında suçlu meydanda. Başka yerlere havale etmeye gerek yok. Türkiye yaklaşık 20 yıldır fiili bir çatışma ortamı yaşıyor. Bu çatışmaların yarattığı toplumsal gerilimlerin, olumsuzlukların etkilerini göz ardı etmek mümkün müdür?."

radikal

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber