Emekli öğretmene 'gönüllü öğretmenlik yapma' cezası

Haber Giriş : 27 Mart 2006 07:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Teknesinde eksiklikler bulunan emekli öğretmen 3 ay hapis cezasına çarptırıldı. Ceza, gönüllü öğretmenlik yapmaya çevrildi.

Yunanistan sınırına yakın bölgede, teknesiyle gezerken Sahil Güvenlik Polisi tarafından yakalanarak, yargılanan ve ilginç karara neden olan olay şöyle gelişti: Emekli Öğretmen A.O. teknesiyle Saroz Körfezi'nde gezerken, rutin deniz kontrolünü yapan ekipler tarafından durduruldu. Yapılan kontrollerde, öğretmen Aziz O.'nun gerek belgelerinde, gerekse de deniz ulaşımında gerekli bazı cihazlarının ?yeterli? olmadığı görüldü. Bunun üzerine Sahil Güvenlik ekipleri, geminin ?deniz ulaşımına elverişli olmadığı ve tehlike yarattığı? gerekçesiyle bir tutanak düzenleyerek, öğretmeni savcılığa sevk etti.

Hazırlanan iddianame sonunda, emekli öğretmen A.O. hakkında 4922 Sayılı Yasanın 20.maddesi gereğince Edirne- Enez Sulh Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Mahkeme hâkimi Çağatay Çetin, A.O'yu suçlu bularak önce 3 ay hapis, 489 YTL adli para cezasına çarptırdı. Ancak hâkim Çetin, sanığın sabıkasız oluşunu ve sosyal durumunu göz önüne alarak, cezayı, 5237 Sayılı Yasa'nın 50/1. Fıkrası gereğince 3 ay 22 gün gönüllü olmak şartıyla bir okulda kamuya yararlı bir işte ?öğretmen? olarak çalıştırılmasına çevirdi. Hakim Çetin, sanık emekli öğretmenin görevlendirilmesi için Enez Kaymakamlığı ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne de bir yazı yazarak, cezasını bu kurumların emir ve gözetiminde çekmesini bildirdi. Mahkeme kısmen indirdiği 408 YTL para cezasını da 4 eşit aylık takside böldü.

bugün

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber