Van Rektörü hakkındaki davaya devam edildi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Mart 2006 18:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Yücel Aşkın'ın da aralarında bulunduğu ve tutuklu sanığı olmayan davanın bugün yapılan duruşması sona erdi. Duruşmaya yarın devam edilecek.

"Haksız ekonomik çıkar sağlamak amacıyla kurulmuş örgütün faaliyeti çerçevesinde ihaleye fesat karıştırmak ve resmi evrakta sahtecilik" iddiasıyla görülen davanın 6. duruşması, tüm sanıkların katılımıyla saat 10.45 sıralarında başladı. Aynı dava kapsamında yargılanan diğer sanıklar YYÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ayşe Yüksel, Prof. Dr. Hasan Ceylan, YYÜ Genel Sekreteri Prof. Dr. Işık Tepe, İspanyol Expansion Firması'nın Türkiye Temsilcisi Mehmet Ümit Ayral, YYÜ Genel Sekreter Yardımcısı Salih Yurtkuran, Yazı İşleri Müdürü Şükran Yurtkuran, Yazı İşleri Bilgisayar İşletmeni Bülent Şahin ile Özel Güvenlik Şube Müdürü Saffet Kara duruşmaya katıldı. Sanıkları 4 avukat savunurken, müdahilleri ise 1 avukat savundu. 8 tanık, 1 mağdur ve 3 müdahilin dinlenildiği duruşmada, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Fuat Doğu da tanık olarak dinlenildi. Mahkeme Başkanı İlhan Kaya'nın, "Aralarında Rektör Aşkın'ın da bulunduğu sanıkların "Haksız ekonomik çıkar sağlamak amacıyla kurulmuş örgütün faaliyeti çerçevesinde ihaleye fesat karıştırmak ve resmi evrakta sahtecilik" iddiasıyla yargılanıyorlar. Siz ne düşünüyorsunuz?" sorusuna, Prof. Dr. Doğu, 5 yıldır üniversitede çalıştığını ve bu sürenin de 3 yılına aşkın zamanda rektör yardımcısı olarak görev yaptığını bildirdi. Doğu, "Bu süre içerisinde sanıkların bu suçları işlemedikleri konusunda kesinlikle şüphem yoktur" dedi.

Tanık olarak duruşmaya katılan YYÜ Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Beyhan Erkoyuncu, Nisan 2003 tarihinde komisyon kurularak geçici olarak kabul edilen kroner anjiyo cihazının getirilerek kurulduğunu, ancak eksik olan kurşun cam ve ışık sisteminin 2 ay sonra tamamlandığını kaydetti. Aynı tarihte alınan Kroner Yoğun Bakım Ünitesi ücretinin de ödendiği halde, halen getirilmediğini iddia etti.

Tanık olarak dinlenen Abdullah Arma isimli işçi ise Rektör Aşkın'ın Molla Kasım Köyü'nde bulunan yazlığında çalıştığını ifade etmesi üzerine mahkeme heyetinden söz alan Rektör Aşkın, söz konusu yazlığın kendisine ait olmadığını ifade etti. Türkiye'nin hiç bir yerinde yazlık evi olmadığını dile getiren Rektör Aşkın, söz konusu yazlığın kayınvalidesi Nezahat Tokmakçıoğlu'na ait olduğunu ve tatil günlerinde kendisinin gittiği gibi üniversite isteyen arkadaşlarına da tahsis ettiğini kaydetti.

Mahkeme heyetinin 'Fişleme' ile ilgili YÖK Başkanlığı'na gönderilen yazının gelen cevabından böyle bir taleplerinin olmadığını sorması üzerinez ise Rektör Aşkın, herhangi bir savunma yapmayacağını aktardı. Özel Güvenlik Şube Müdürü Saffet Kara ise YÖK'ün emrinde çalışmadığını ve YÖK'ün kendisinden böyle bir talebinin olmasının söz konusu olamayacağını ifade etti. Yeni tanık, mağdur ve müdahillerin dinlenmesi için duruşma yarında da devam edilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber