Rektörlük yarısında üçte bir kadın kotası

Haber Giriş : 28 Mart 2006 07:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, yeni kurulacak 15 üniversitenin rektörlüğü için çalışmalarını sürdürüyor. Çelik'in, rektör adaylarını, önümüzdeki hafta toplanacak Bakanlar Kurulu'nda gündeme getirmesi bekleniyor. Rektör adayları arasında fiili kadın kotası da konuldu. Her üniversite için belirlenecek üç adaydan biri kadın olacak. Gizlilik içinde belirlenen rektör adaylarının, kamuoyunda tartışma yaratmayacak isimler olmasına özen gösterilmeye çalışılıyor.

Bakan Çelik'in, kendi döneminde göreve gelen 6 üst düzey bakanlık bürokratını, yeni kurulacak üniversitelere rektör olarak atamak istediği de öğrenildi. Buna göre, Talim-Terbiye Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ziya Selçuk, İlköğretim Genel Müdürü Prof. Dr. Servet Özdemir, MEB Akademi Başkanı Prof. Dr. Ramazan Kaplan, Yatırım ve Tesisler Daire Başkanı Prof. Dr. Abdussamet Arslan ve Din Öğretimi Genel Müdürü Prof. Dr. İrfan Aycan'ın isimleri, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'e sunulacak 45 kişilik rektör listesinde yer alması bekleniyor. Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Necat Birinci ise Bakan Çelik'ten gelen rektörlük teklifini geri çevirdi.

Listede yer alacak kadın adaylardan birinin Din İşleri Yüksek Kurulu'nun tek kadın üyesi ve Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Mualla Selçuk olması bekleniyor.

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber