'Bürokratın çocuğu bürokrat olur kanunu olsa ayvayı yemiştik'

Haber Giriş : 28 Mart 2006 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bürokrasinin iş adamlarını siyasetçiye hedef gösterdiğini söyleyen TOBB Başkanı, "Sabahtan akşama kadar, bakanlar dahil bana iş için adam gönderiyorlar. Açın önümüzü" dedi

TOBB Başkam Rıfat Hisarcıklıoğlu, bürokrasiden de yakınarak "Bürokrasi siyasetçiye hep 'Siz bakmayın bunların huyu böyle. Bunlar işleri iyi gitse de kötü gitse de şikayet eder' diye iş adamlarını hedef gösteriyor. Bürokrasiyi aşmak kolay değil. Ama TOBB olarak 4 yıldır ayağı Ankara'dan yere basmayan istekte bulunmadık'' diye konuştu.

Hisarcıklıoğlu, Ekonomi Muhabirleri Derneği (EMD) ile TOBB tarafından hafta sonu İzmit Green Park Oteli'nde düzenlenen "Kartepe Ekonomi Zirvesi'nde yaptığı konuşmada, bürokrasinin yapması gereken işleri zamanında yapmamasını da eleştirerek, her kurumda müthiş bir "milliyetçilik" bulunduğunu iddia etti ve şunları söyledi:

Ayağımdan tutmayın
"Bürokrasi bir kanunu çıkartmamış. Onu da çıkarsaydı ayvayı yemiştik. O kanun da 'Bürokratların çocuğu bürokrat olur'. Biz diyoruz ki bakın sizin çocuklarınıza iş verecek olan özel sektör. Açın önümüzü. Sabahtan akşama, bakanlar bile bana iş için adam gönderiyorlar. Bunlara iş verecek olan biziz. Tek talebimiz; standartlarımızın rakiplerimizle eşdeğer olması. Ayaklarımdan tutmayı bırakın, koşayım."

vatan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber