ÖİB, Danıştay'ın Tüpraş kararını uygulamayacak

Haber Giriş : 28 Mart 2006 08:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Koç-Shell ortaklığının kazandığı Tüpraş ihalesinde Danıştay'ın verdiği yürütmeyi durdurma kararını 'fiili imkansızlık' gerekçesiyle uygulamayacak

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın (ÖİB) 4 milyar 140 milyon dolara Koç-Shell Grubu'nun kazandığı TÜPRAŞ ihalesinde Danıştay'ın yürütmeyi durdurma kararını uygulamayacağı öğrenildi. Danıştay'ın yürütmeyi durdurma kararına ilişkin ÖİB'nin, kararın uygulanmasının fiili imkansızlık içerdiğini gerekçe göstererek, uygulanamayacağını açıklaması bekleniyor. Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, dün ÖİB Başkanı Metin Kilci'yle özel bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede Danıştay'ın yürütmeyi durdurma kararına ilişkin verilecek cevabın ele alındığı öğrenildi. Danıştay'ın Tüpraş'ın yüzde 51 hissesinin blok olarak özelleştirilmesine yönelik ihale için 2 Şubat'ta verdiği yürürlüğü durdurma kararı 27 Şubat'ta tebliğ edildi. ÖİB'nin karar vermesine 3 gün kala, İdare'nin Koç yönünde karar vereceği öğrenildi.

KOÇ YATIRIMLARI SÜRDÜRÜYOR

Danıştay'ın kararından bir hafta önce Tüpraş'ın yüzde 51'lik bölümünün Koç-Shell Ortak Girişim Grubu'na satışına ilişkin Hisse Devir Sözleşmesi imzalandı ve ihale bedeli olan 4 milyar 140 milyon dolar Hazine'nin kasasına aktarıldı. Satışa ilişkin olumsuz bir karar beklemediklerini açıklayan Koç Holding ise durdurma kararına rağmen yatırımlarını sürdürdü.

TÜPRAŞ, çalışanları eylem yaptı

Petrol İş Sendikası Avukatı Gökhan Candoğan, ÖİB'nin Danıştay'ın TÜPRAŞ ihalesini yürütmeyi durdurma kararına uymaması durumunda yeni davalar açacaklarını açıkladı. Candoğan, "Biz Özelleştirme'nin bizim yönümüzde bir karar alacağını düşünmüyoruz. Koç grubu yeni işlemler yapmaya devam ediyor. Devrin iptali için her türlü yolu deneyeceğiz" dedi. Bu arada

Tüpraş işçileri, özelleştirme ihalesiyle ilgili Danıştay'ın aldığı yürürlüğü durdurma kararının uygulanması için dün iş bıraktı. Petrol-İş Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın akaryakıt dolumu ve sevkiyatını durduran rafineri işçilerinin eylemlerinin bir gün süreceğini kaydetti. Eylem, Tüpraş'ın Kırıkkale, İzmir Aliağa, İzmit ve Batman rafinerisinde uygulandı ve dolum yapılmadı.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber