BUTGEM iş sahibi yapıyor

Bursa Tasarım ve Teknoloji Geliştirme Merkezi'nde (BUTGEM) 2013-2014 eğitim dönemi törenle başladı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Ekim 2013 16:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
BUTGEM iş sahibi yapıyor

Bursa Tasarım ve Teknoloji Geliştirme Merkezi'nde (BUTGEM) 2013-2014 eğitim dönemi törenle başladı. BUTGEM'de ilk etapta 20 farklı branşta 375 öğrenci eğitim görecek.

Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi'ndeki BUTGEM binasındaki törene Bursa Valisi Münir Karaloğlu, BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Meclis Başkanı Remzi Topuk, iş adamları ve kursiyerler katıldı.

BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Fahrettin Gülener, BUTGEM'in kuruluş maksadı hakkında davetlilere bilgi verdi. BUTGEM'in sanayi için yüksek vasıflı, ileri teknoloji kullanma becerisi kazanmış, sorumluluk ve özgüven sahibi teknik elemanlar yetiştirmek için yoluna devam ettiğini belirten BTSO Başkanı İbrahim Burkay, "Ömür boyu eğitim felsefesine uygun olarak meslek edindirme ve meslek geliştirme programları sunan BUTGEM, firmalarımızın işe aldıkları kişilere yeniden eğitim vermek zorunda kalması üzerine kuruldu. Okullarımızdaki eğitim müfredatının iş hayatının reel ihtiyaçlarından uzak kalması, uygulama imkanlarının yetersizliği, özellikle bir dönem meslek liselerinin önüne konan engeller BUTGEM gibi çözüm alternatiflerini ortaya çıkarmıştır. Hızla gelişen günümüz çalışma şartlarının çalışanların istihdamda sürekliliğini ve verimliliğini sağlamak için ömür boyu eğitim ihtiyacını beraberinde gerektirmesi de BUTGEM'in varlık sebeplerinin başındadır" dedi.

BUTGEM'DEN MEZUN OLAN KURSİYERLERİN YÜZDE 80'İ HEMEN İŞ BULUYOR

Bursa dışından da büyük talep alan eğitimlerin meslek edindirme ve meslek geliştirme olarak iki alanda verildiğini ifade eden Burkay, yılda 4 kez verilen eğitimlerde başarılı olan kursiyerlerin Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika aldıklarını vurguladı.

Konuşmaların ardından davetliler tekstil sınıfı ve BUTGEM makine parkını inceledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber