Kredi kartında 1 Nisan'a yakalanmayın!

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Mart 2006 12:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kredi kartına şifre dönemi 1 Nisan'da başlıyor

Garanti Ödeme Sistemleri Genel Müdürü Mehmet Sezgin, 31 Mart 2005'den itibaren uygulanmaya başlayacak Chip & PIN sistemine geçmeye yüzde 100 hazır olduklarını bildirdi.

Sezgin, yaptığı yazılı açıklamada, 2001 yılından bu yana EMV çip teknolojisine yatırım yaparak Chip & PIN sisteminde öncülüğü sürdürdüklerini belirtti.

5 milyonu aşkın kredi kartı, 172 bin POS terminali ve bin 250 ATM ile Chip & PIN sistemine geçmeye yüzde 100 hazır olduklarını bildiren Sezgin, şifreli alışverişin, getireceği ek güvenliğin yanı sıra Garanti POS cihazları kullanılarak yapılacak alışverişlerde kart sahiplerini imza zahmetinden de kurtaracağını kaydetti.

Sezgin, ?Chip & PIN, ödeme sistemlerinin güvenliği açısından çok önemli bir gelişme. Hem kart kullanıcılarına hem işyerlerine hem de bankalara sahtecilikle mücadele açısından büyük kazançlar sağlayacağına inanıyoruz? dedi.

Verilen bilgiye göre, Bonus, Shop & Miles ve Flexi Card sahipleri, daha önce aldıkları ve Paramatik'lerde kullandıkları kart şifrelerini yeni sistemde POS'larda şifre olarak kullanacak.

Şifre almayanların 444 0 333 Alo Garanti'den veya internet şubesi ?kart işlemleri?, ?şifre işlemleri? adımından alabileceği veya mevcut Paracard şifreleriyle kredi kartı şifrelerini eşitleyebileceği bildirildi.

Bankalararası Kart Merkezi (BKM) verilerine göre, Türkiye genelinde tüm bankaların kullandığı cihazlarının yaklaşık yüzde 90'ı, ATM'lerin yüzde 32'si, kartların ise yaklaşık yüzde 70'i yeni sisteme uyumlu bulunuyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber