CHP'den okullardaki şiddete meclis araştırmasi istemi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Mart 2006 12:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
CHP Denizli Milletvekili Mustafa Gazalcı, okullardaki şiddet olaylarının incelenmesi ve gerekli önlemlerin alınması için meclis araştırması açılmasını istedi.

Gazalcı ve CHP'li bazı milletvekillerinin imzasıyla TBMM Başkanlığı'na yapılan başvuruda, son zamanlarda ilk ve ortaöğretim okullarında yaşanan şiddet olaylarının, sıradan disiplin olayları sınırını aşarak, kaygı verici boyutlara tırmandığı belirtildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün 2005 verilerine göre; 0-11 yaş arası 868 kız ile 379 erkek, 12-18 yaş arası 1369 kız ile 12 bin 656 erkek çocuğunun suç işlediğinin saptandığını belirten Gazalcı, öğrenciler arasındaki şiddet olaylarının zaman zaman okul sınırlarını aşarak sokaklara taşması, kimi okullarda çetelere rastlanması nedeniyle eğitimin aksadığını savundu.

Mustafa Gazalcı, çocuklara okullarda sağlıklı ve güven içinde nitelikli eğitim verilmesi gerektiğine dikkati çekerek, şöyle devam etti:

"Okullardaki ikili öğretim, birleştirilmiş, kalabalık sınıf öğretimi, eğitimin niteliğini düşürmektedir. Ayrıca okullarda yeterince rehberlik hizmeti de verilememektedir. Yine okullarda öğrencilerin boş zamanlarını değerlendirebileceği, spor salonları, kütüphaneler, laboratuvarlar, oyun alanları, çok amaçlı merkezler yeterince yoktur. Bu yüzden sosyal etkinlikler yapılamamaktadır.

Okulların her zaman toplum yaşamına örnek olacağı yerde şiddet olaylarına sahne olması, geleceğimiz açısından kaygı vericidir. Okullar, çocukların ve gençlerin nitelikli eğitim alarak yetişeceği, iyi alışkanlıklar kazanacağı yerler olmalıdır."

Gazalcı, okullardaki şiddet olaylarının toplumsal, ekonomik, kültürel boyutunun irdelenmesi ve gerekli önlemlerin alınabilmesi için meclis araştırması açılmasını istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber