Sağlıkta Bartın'a büyük bütçeli proje

Bartın'da Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) Hibe Projeleri kapsamında desteklenen Fizik Tedavi Rehabilitasyon ve Uyku Laboratuvarı Merkezi'nin inşaat aşamasının başlayacağı bildirildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Kasım 2013 18:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bartın'da Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) Hibe Projeleri kapsamında desteklenen Fizik Tedavi Rehabilitasyon ve Uyku Laboratuvarı Merkezi'nin inşaat aşamasının başlayacağı bildirildi.

Bartın Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğinden yapılan açıklamada, "BAKKA Hibe Projeleri kapsamında desteklenen Fizik Tedavi Rehabilitasyon ve Uyku Laboratuvarı Merkezimizin inşaat aşaması başlıyor. Avam projeleri ve yazışma prosedürleri tamamlanan projenin ihale çalışmalarının sonuna gelinmiştir ve Aralık ayı içerisinde de ihalelerimiz başlayacaktır. Bartın Kamu Hastaneler Birliği ve Bartın Valiliği ortaklığı ile Avrupa Birliği Hibe Projeleri içerisinde 2013 yılı Batı Karadeniz Kalkınma ajansının TR 81 bölgesinde Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı kapsamında hazırladığımız 'Sağlık Turizmi ve Yaşam Boyu Kalite' adlı projemiz sağlık alanında çok büyük önem taşımaktadır. Proje Kalkınma Ajansı Projeleri kapsamında yer alan projeler içerisinde insan sağlığına sağlayacağı katkı ve ilimize katacağı sosyal kalkınma ile birlikte personel istihdamı açısından büyük bir sorumluluk projesi özelliği taşımaktadır. Daha sonra halkımıza basınımız aracılığı ile daha kapsamlı olarak tanıtılacak olan projemiz; Fizik Tedavi Merkezi, Uyku Laboratuvarı ve Pulmoner (solunum) Rehabilitasyon Merkezinin de içinde yer alacağı büyük bir proje özelliğindedir. Merkezimiz Mevcut hastane kampüsünde belirlenen uygun bir alan üzerinde prefabrik olarak kurulacaktır. 2014 yılı Temmuz ayı içerisinde açılması planlanan Merkezimiz için İhale çalışmaları hızla devam etmektedir. 34 yataklı merkezimizin içerisinde 2 ünitelik uyku laboratuvarı, birinde pulmoner (solunum) rehabilitasyon yapılacak olan 5 adet poliklinik, 2 adet kısa dalga odası, elektro terapi ve egzersiz salonu, personel odaları ve hasta bekleme salonları bulunacaktır. Hasta odaları ve diğer birimlerimiz hastalarımızın tedavileri süresince her türlü ihtiyaçlarını karşılayacak konforu taşıyacaktır" denildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber