Öğrenci ne yapsa suç!

Öğrenci soruşturmalarına ilişkin hazırlanan kitapta, üniversite öğrencilerinin halaydan sergiye, pankarttan anıta birçok konuda disiplin cezası aldığı ortaya çıktı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 04 Kasım 2013 10:11, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
Öğrenci ne yapsa suç!

ARİF BALKAN İstanbul

Galatasaray Üniversitesi'nden Benan Molu ve Dr. Gülşah Kurt, Marmara Üniversitesi'nden Esra Demir Gürsel ve Hülya Dinçer ile İstanbul Üniversitesi'nden Doç. Dr. Zeynep Kıvılcım, İstanbul ve Dicle üniversitelerindeki öğrenci disiplin soruşturmalarını derleyeyerek bir kitapta topladı. Son 3 yılda üniversite içerisindeki eylemleri nedeniyle maruz kaldıkları soruşturmalara ilişkin bilgi ve deneyimlerini hocalarına aktaran öğrenciler, soruşturmaların gerek öğrencilik gerekse özel hayatlarında ve hafızalarında bıraktığı izleri anlattı.

Öğrenciler hakkında soruşturma açılan eylemlerden bazılarıysa şöyle: "Devlet bakanını protesto etmek, Tekel işçilerine destek pankartı, Şerzan Kurt için pankart, Kızıldere anmasında pankart asmak ve slogan atmak, Yusuf Aslan, Deniz Gezmiş ve Hüseyin İnan anmasında Çevik Halayı..."

Kitapta haklarında soruşturma açılan öğrencilerin karşılaştığı zorluklara da yer veriliyor. Kitapta, soruşturma komisyonunun hatalı tebligatı nedeniyle bir öğrencinin tebligatın ailesine ulaşmasını engellemek için, ailesinin yaşadığı kilometrelerce uzaktaki şehre gidip postacıyı yoldan çevirmeye veya bir şekilde zarfı eve ulaşmadan almaya uğraştığı da anlatılıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber