İl Özel İdaresi'ndeki 48 sözleşmeli personel memur oldu

Maliye Bakanlığı'nın sözleşmeli personelin memur kadrolarına geçirilmesini öngören 632 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'nin (KHK) uygulama tebliğinin ardından İl Özel İdaresi'ndeki 48 sözleşmeli personel, memur kadrosuna atandı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Kasım 2013 19:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İl Özel İdaresi'ndeki 48 sözleşmeli personel memur oldu

İl Özel İdaresi, 5302 sayılı İl Özel İdare Kanunu'nun 36. maddesine göre yapılan atamaları ve 38. maddesine göre İl Özel İdaresi'nde yapılan teftiş bilgilerini meclise sundu. Konu hakkında bilgi veren İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Muzaffer Kayaoğlu, "İl Özel İdaremizde çalışan 48 sözleşmeli personelimizi asli memur kadrolarına atamış olduk. Bu personellerimizi mühendis ve arkeolog şeklinde atadık. 35. maddeye göre bunun da meclise sunulması gerekiyor ve bu konuyu da İl Genel Meclisi'ne sunuyoruz. Son atamalarla toplam memur sayımız 261 oldu. Bunun 210 tanesi merkezde çalışıyor, 51 tane memurumuzda ilçelerimizde çalışıyor. İşçilerimizde de toplam 572 kişidir. Bunların 435 tanesini merkezde istihdam ediyoruz, 137 tanesini de ilçelerde istihdam ediyoruz. Buna göre işçi ve memur asri kadrolarımız toplam 833 kişi İl Özel İdaresi asri hizmetlerini bu şekilde yürütüyor" dedi.

İl Özel İdaresi'nde yapılan denetim hakkında da bilgi veren Kayaoğlu, "İl Özel idaresi her yıl çeşitli şekilde denetleniyor. Biz bunları iç ve dış denetim olarak da ifade ediyoruz. Bu denetimlerinin amacı, hataların önlenmesine yardımcı olmak, hizmetlerin süreç ve sonuçları, mevzuatlar, kanun ve tüzüklerin yönetmeliklere uygunluklarını araştırmak, hedeflere uyup uymadıklarını analiz etmek, iş ve çalışma hayatımıza rehberlik etmek üzere bir takım denetimlerden geçiliyor. Bu anlamda da mülkiye müfettişlerince rutin bir şekilde olağan bir denetim kapsamında çünkü onlar 3 yılda bir denetim yapıyorlar. Bu olağan denetim kapsamında çalışmalarını Samsun'da gelerek gerçekleştirdiler. Bu anlamda da raporlarını tanzim ettiler. Tanzim edilen raporlar idaremizin bilgisine ulaştı. İdaremizde bu raporları ilgili birimlere tebliğ etmek suretiyle denetimlerde ortaya çıkan veya hatalar ve eksiklikler varsa bunları geri dönüşler sayesinde ilgili daire başkanlıklarından dönüşler alıyoruz. Bu anlamda teftiş raporunun gereğini yerine getirmiş oluyoruz. Teftiş raporunda hatalar ve eksiklikler mutlaka vardır ama daha farklı unsurların olmaması bizim için sevindirici oldu. İdaremize rehberlik ve öncülük etmişlerdir. Hataların önlenmesi konusunda bizlere yardımcı olmuşlardır. Bu konuda üçüncü bir göz olarak da bizi gözlemlemişlerdir" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber