Çevre ve doğa dostu belediyeden püskürtmeli çim ekimi

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, TOKİ Konutları 1.Bölge Melikgazi Konutları çevresinde 15.000 m2'lik alanda dakikalar içerisinde çim ekimi gerçekleştirildiğini bildirdi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Kasım 2013 20:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Çevre ve doğa dostu belediyeden püskürtmeli çim ekimi

Bölge toprağının ince mil olmasından dolayı rüzgarlarlı günlerde çevreyi tozdan kurtarmak için eğimli bölgede çim ekimi gerçekleştirdiklerini hatırlatan Başkan Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediyesince Bel-Sin bölgesinde ilk çalışmasının başarı ile uygulandığı Hydroseeding sistemi ile çim ekiminin ilçe genelinde yaygınlaştırılacağını belirtti.

Hydroseeding sistemi ile 4 çeşit tohum bitkisinin yer aldığı tohum karışımının zemine yapıştırılması ile yeşil bir bitki örtüsünün zemini kapladığını ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç, konu ile ilgili olarak şunları kaydetti:

"Doğa ve çevre dostu bir belediye olarak yine bir ilk uygulamayı gerçekleştiriyoruz. Tınaztepe Kümeevler bölgesinde erozyona maruz kalan alanda ilk uygulamayı yaptık. Belediye olarak püskürtmeli ve yapıştırma yöntemi ile bitki tohumu duvarlara ekildi. Hydroseeding sistem ile 4 çeşit bitki tohumu basınç ile yapıştırıldı. Sulama ile bu zemindeki bitkilerin büyümesi yeşil bitki örtüsü ile örülmüş olmasını sağlayacak. Bölge halkı hem tozdan kurtulacak hem de çevresi ile uyumlu yeşillendirilmiş bir alana sahip olacaktır."

Melikgazi Belediyesi Başkan Yardımcısı Mustafa Türkmen ise sonbahar döneminde hem fidan dikimi, hem de çimlendirme çalışmalarının devam ettiğini ve Toki bölgesindeki bu çalışma ile ilk etapta 15 bin olmak üzere 40 bin m2 alanın çimlendirileceğini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber