Unakıtan: "Sıkıntı sürseydi memur maaşları ödenemeyebilirdi".

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Nisan 2006 12:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, bakanlık görevine başladığında kucağında adeta bir ateş topu bulduğunu belirterek, "Ülkede yaşanan sıkıntı biraz daha sürseydi memur maaşlarının ödenemeyeceği bir durum yaşanacaktı" dedi.

Unakıtan, Tekirdağ'daki Aydık Turistik Tesisleri'nde düzenlenen "Sevdamız Tekirdağ" gecesinde, istikrarı yakalamada en büyük etkenin, demokrasiye tam bağlılık olduğunu ifade ederek, "Güzel bir gelişim yakalamış ülkemizin istikrarını bozmak ve tekrar eski günlere döndürmek isteyen güçler boş durmuyor. Ülkenin çeşitli yerlerinde oyunlar oynuyorlar ama aziz milletimiz sağduyulu davranışıyla bunlara fırsat vermeyecek" dedi.

Göreve başladığında kucağında ateşten bir top bulduğunu belirten Unakıtan, şunları kaydetti: "Uygulanan yanlış politikalar ve kontrolsüz ekonomi ile Türkiye önemli bir mali kriz içindeydi. Bu kriz eğer biraz daha sürseydi memur maaşlarının ödenemeyeceği bir durum yaşanacaktı. Aldığımız önlemlerle (kötü gidişe dur) dedik ve ülkemizin çehresi değişmeye başladı."

Türkiye'de kişi başına düşen gayri safi milli hasılanın (GSMH) 5 bin dolar düzeylerine geldiğini anlatan Unakıtan, hedeflerinin bunu 10 bin dolara çıkarmak olduğunu söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber