Kızıltepe'de 9 polis yaralandı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Nisan 2006 13:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mardin'in Kızıltepe İlçesi'nde çıkan olaylarda 9 polis memuru ve yaklaşık 50 gösterici yaralanırken, havaya ateş açan güvenlik güçleri çok sayıda kişiyi gözaltına aldı.

Edinilen bilgiye göre, Kızıltepe İlçesi'nde dün dağıtılan bildirilerle bütün kepenkler kapatılırken, sabah saatlerinde Kaymakam Fikret Çelik, Cumhuriyet Meydanı'nda Emniyet İlçe Müdürü ile birlikte vatandaşları sükunete davet etti. Meydanda toplanan grubu dağıtmak isteyen güvenlik güçlerine taşlarla karşılık verilmesi üzerine polisler güç kullandı. Merkezi cadde ve sokakları trafiğe kapatarak barikat kuran göstericiler, birçok yerde izinsiz gösteri yaptı. Şehir merkezindeki iş yerlerini taşlamaya çalışan ve çevreye zarar veren gruba müdahale etmek isteyen polis, havaya ateş açtı. Gaz bombası ve göz yaşartıcı biber gazı kullanarak grubu dağıtmak isteyen polisler, çok sayıda kişiyi gözaltına aldı. İlçe merkezindeki bankalara ve resmi kurumlara da saldırmaya başlayan göstericiler, sık sık terör örgütü elebaşısı Abdullah Öcalan lehine slogan atıp intikam yemini ederek, trafik akışına engel oldu.

Devam eden olaylar sırasında 9'u polis memuru ve yaklaşık 50 gösterici yaralandı. Durumu ağır olan yaralılar, Mardin Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber