Başekioğlu: Yeni İş Kanunu ileri bir düzenleme

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Nisan 2006 15:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, yeni İş Kanunu'nun getirdiği "iş güvencesi"nin, iş akdinin haksız bir şekilde feshedilmesini önleyen, çalışanlar ve emek adına ileri bir düzenleme olduğunu söyledi.

Murat Başesgioğlu, İş Müfettişleri Derneği'nce düzenlenen "1. Çalışma Yaşamı ve İş Denetimi" konulu konferansta yaptığı konuşmada, yeni İş Kanunu'nun yeni birtakım esnek çalışma modelleri ve kavramlarını beraberinde getirdiğini belirtti. İş güvencesinin, iş hukukuna giren yeni bir düzenleme olduğunu bildiren Başesgioğlu, şöyle devam etti:

"Bu, iş akdinin haksız bir şekilde feshedilmesini önleyen, çalışanlarımız ve emek adına ileri bir düzenlemedir.

Tabii bunun sayısal parametreleri tartışılabilir. İşyeri 30 değil de 10 olsaydı veya başka hususlar girseydi, bunlar tartışılabilir. Ama bu Türk çalışanı adına bir kazanımdır. Eskiden olduğu gibi işverenin, 'Al kıdemini, ihbarını vedalaşalım" mantığı ortadan kalkmıştır. 3 yıldır bu uygulama işlemektedir."

Başesgioğlu, 2821 Sayılı "Sendikalar Kanunu" ve 2822 Sayılı "Toplu İş Sözleşmesi Grev ve Lokavt Kanunu" ile ilgili çalışmaların tamamlandığını, konfederasyonlara gönderildiğini ve kısa bir süre sonra görüşme sürecinin başlayacağını bildirdi. Başesgioğlu, "Eğer konfederasyonlarımız bu konuda bir irade birliğine varırlarsa, yasalaşma sürecinin çok kolay olacağını ifade etmek istiyorum" dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Başesgioğlu, bu kanunlarla ilgili çalışmalara yönelik ilk tepkilerin de memnuniyet verici olduğunu belirterek, "Sadece bir kesimin, bir grubun menfaatine değil, daha çok çalışma hayatının, endüstriyel ilişkilerin geleceğine yönelik düzenlemeler yaptık" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber