Askeri Yargıtay, 'lan oğlum'u tahrik saydı

Haber Giriş : 02 Nisan 2006 08:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Askeri Yargıtay, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Mersin'de çiftçi Kemal Öncel'e "Lan terbiyesizlik yapma" demesiyle birlikte tartışılan "lan" sözüne ilişkin ilginç bir karara daha imza attı.

Ankara'da meydana gelen olayda onbaşı S.H, astı konumundaki ere "Lan oğlum" diye hitap etti. Bu söze tepki gösteren er E.A. onbaşıya "Seni de nöbetçi subayını da sinkaf ederim" şeklinde karşılık verdi.

İNDİRİM YAPILDI

Askeri Mahkeme, üstlerine karşı küfürlü söz kullanan er E.A.'nın Askeri Ceza Kanunu'nun (ACK) 85. maddesinde yer alan "Amir ve mafevkine hakaret etmek" suçundan önce altı aya mahkum etti. Askeri Mahkeme, onbaşının ere "lan oğlum" diye hitap etmesini "hafif haksız tahrik" sayarak cezasında dörtte bir indirim yaptı. Erin cezası 4.5 ay hapse indi. Askeri Yargıtay da "Lan oğlum" sözünü tahrik sayıp ceza indirimi öngören bu kararı onadı. Kararda "Sanığın belirtilen eylemlerinin, onbaşının kendisine karşı sarf ettiği 'lan oğlum' şeklindeki sözler nedeniyle kapıldığı hafif haksız tahrik altında işlediğinin kabulü ile cezasından indirim yapılması da yerinde görülmüştür" denildi.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber