İnegöl'e modern hastane

Bursa Valisi Münir Karaloğlu, İnegöl’de yapımı devam eden Devlet Hastanesi inşaatını ve Oylat mağarasını inceledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Kasım 2013 23:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İnegöl'e modern hastane

İnegöl'de yapımı devam eden 300 yataklı yeni Devlet Hastanesi inşaatını inceleyen Bursa Valisi Münir Karaloğlu, hastane inşaatında sona gelindiğini belirterek, 2014 yılı Mart ayına kadar bitirilmesinin hedeflendiğini kaydetti. 65 dönüm alan üzerinde yapılan hastanenin 90 çift kişilik, 120 tek kişilik odaya sahip olacağını ve toplam yatak kapasitesinin 300 olacağını kaydeden Vali Karaloğlu, her türlü detaya özen gösterildiğini söyleyerek, "Hastalara sağlanacak konfor, örnek odada net bir şekilde görülüyor. Hastaların her ihtiyacına cevap verecek özellikteki odaları bulunuyor" dedi.

TÜRKİYE'NİN 2. BÜYÜK MAĞARASI OYLAT'TA

Vali Karaloğlu Oylat'ta da incelemelerde bulundu. Oylat mağarasını da gezen Vali Karaloğlu, yetkililerden mağara ile ilgili bilgi aldı. 700 metre uzunluktaki Oylat mağarası, doğal güzelliğinin yanı sıra astım gibi hastalıklara iyi gelmesiyle de tanınıyor.

Oylat mağarası, Türkiye'nin ikinci büyük mağarası. 700 metre uzunluk ve 95 metre yüksekliğe sahip. Binlerce yılda oluşmuş sarkıt ve dikitleriyle dikkat çeken mağarada yaklaşık 300 metrelik dar bir koridordan yürüdükten sonra damla taş havuzları ile sarkıt ve dikitlerin yer aldığı ana salona ulaşılıyor.

Vali Karaloğlu, ardından Oylat'a gelerek, çevre düzenlemesini ve yapılan yatırımları inceledikten sonra Oylat A.Ş. tesisine geçerek, İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve Kaymakam Ali Akça'dan brifing aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber