Özelleştirme mağduru 21 bin 193 kişi işe yerleştirilecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Nisan 2006 11:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, kamu kurum ve kuruluşlarına bu yıl, özelleştirme uygulamaları sonucu işsiz kalan 21 bin 193 kişinin yerleştirileceğini bildirdi.

Şahin, DYP Hatay Milletvekili Mehmet Eraslan'ın soru önergesine verdiği yazılı yanıtta, kamu kurum ve kuruluşlarının talepleri de dikkate alınarak bu yıl 100 bin yeni personel alımının hedeflendiğini kaydetti.

Özelleştirme uygulamaları sonucunda işsiz kalan ve ileride işsiz kalacak işçilerin, diğer kamu kurum ve kuruluşlarında geçici personel statüsünde istihdam edildiklerini anımsatan Bakan Şahin, 2006 mali yılı için de Bakanlar Kurulu kararıyla 21 bin 193 kontenjan ayrıldığını açıkladı.

Halen Bakanlar Kurulu kararları çerçevesinde, Devlet Personel Başkanlığı'nca 11 bin 179 kişinin atama tekliflerinin gerçekleştirildiğini, 468 kişinin de teklif işlemlerinin devam ettiğini anlatan Mehmet Ali Şahin, bu yıl içinde de bildirilecek personelin atama tekliflerinin yapılacağını ifade etti.

Bakan Şahin, ilkokul ve ortaokul mezunlarının kamu kuruluşlarına alınmasıyla ilgili olarak da yönetmelik gereği, sınava alınacak olanlarda en az ortaöğretim düzeyinde (lise) mezun olma şartı arandığını bildirdi.

Başbakan Yardımcısı Şahin, 4 yıllık fakülte ve yüksekokullardan mezun olanlar için 1 ve 2 Temmuz 2006'da, lise ve 2 yıllık meslek yüksekokulu mezunları için de 17 Eylül 2006'da KPSS (Kamu Personeli Seçme Sınavı) yapılacağını bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber