Mahmutlar Belediyesine yönelik operasyon

Mahmutlar Belediyesine düzenlenen suç örgütü operasyonu kapsamında aralarında Belediye Başkanı Ali Çelik'in de bulunduğu 42 sanığın yargılanmasına devam edildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Kasım 2013 14:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Mahmutlar Belediyesine yönelik operasyon

Mahmutlar Belediyesine düzenlenen suç örgütü operasyonu kapsamında aralarında Belediye Başkanı Ali Çelik'in de bulunduğu 42 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Alanya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada "Suç örgütü kurarak yönetmek, üye olmak, örgüt faaliyeti çerçevesinde ihaleye fesat karıştırmak, rüşvet, zimmet, mal varlığı değerlerini aklamak, resmi belgede sahtecilik, nitelikli dolandırıcılık" suçlamalarıyla tutuksuz yargılanan Belediye Başkanı Çelik ile Ali Uyar, Suat Gülsever, Hasan Kısa, Murat Gürol, Mustafa Kır, Mustafa Tönget, Erkan Eser, Aziz Seydioğulları, Adem Sandal, Turgut Dingil, Hasan Çelik, Sabri Avcı, Ersin Akbulut ve sanık avukatları hazır bulundu.

Duruşmada Mahmutlar Belde Belediyesi ile Hazine'nin davaya müdahil olma talepleri oy birliğiyle kabul edildi.

Duruşmada, başka bir dosyadan tutuklama kararı bulunan Tamer Musluoğlu hakkında bir sonraki celsede hazır bulunması için yakalama kararı çıkartılmasına karar verildi. Duruşma, daha sonra 29 Kasım'a ertelendi.

- Olay

Mahmutlar Belediyesinde yolsuzluk iddiaları ve Cumhuriyet Başsavcılığına yapılan 13 ihbar üzerine 2011 Kasım ayında başlatılan soruşturma çerçevesinde İl ve İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince şubat ayında Alanya, Antalya ve Manavgat'ta 32 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenlenmişti.

Operasyonun ardından Belediye Başkanı Çelik'in de aralarında bulunduğu 42 sanık hakkında dava açılmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber