Öğretmenlere ve okullara yeni bir kaynak imkanı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Nisan 2006 15:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Konsolide bütçe imkanlarının yetersiz kalmasıyla araç-gereç, temizlik, elektrik ve yakıt türü ihtiyaçları karşılamada büyük güçlükler yaşanan okullar için yeni bir kaynak oluşturuldu.

Memurlara ek zam öngören yasa, öğretmenlere ve okullara yeni bir kaynak imkanı tanıdı. Buna göre, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan merkezi sistem sınavlarında "başvuru, tercih hizmetleri" sırasında alınacak ücretler, görevli personelle okula aktarılacak. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in onayladığı ve memurlara ek zam öngören yasada öğretmenler ve okullara ek kaynak sağlayan düzenleme de yer aldı. Yasaya göre, ÖSYM tarafından yapılan merkezi sistem sınavlarında kılavuz alımı ve tercihlerin teslimi sırasında adayların ödediği ücretin yarısı herhangi bir vergi ve kesintiye tabi tutulmaksızın Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okul ve kurum müdürlükleri tarafından görevlendirilen personele ödenecek.

Alınan bedelin diğer yarısı ise okulların acil ihtiyacında kullanılmak üzere, okulların bağlı olduğu İlçe Milli Eğitim Müdürleri'nce açılan hesaba aktırılacak. Başvuru ve tercih hizmetlerinin bedelinin tahsiliyle personele yapılacak ödemeye ilişkin esaslar ise Milli Eğitim Bakanlığı ile ÖSYM Başkanlığı arasında imzalanacak bir protokolle belirlenecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber