İzmir'de inanılmaz sağlık skandalı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Nisan 2006 15:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir'de geçirdiği menenjit sonucu ölüm kalım savaşı veren 3 yaşındaki Sudenaz Kaya'nın ailesi, Behçet Uz Çocuk Hastanesi doktorlarını sorumsuzlukla suçladı. Hastanede kızlarına grip ve soğuk algınlığı teşhisi konularak eve gönderildiğini iddia eden baba Cevat Kaya, "Ben yavrumu bu halde gördükçe bin kere ölüyorum. Keşke Behçet Uz Çocuk Hastanesi yerine keşke aşka bir hastaneye götürseydim" dedi.

İşsiz baba Cevat Kaya (35) seyyar satıcılık yaparak ailesini geçindirmeye çalışırken, ev hanımı anne Birten Kaya (32), çocukları Ayşenur (10), İrem (7) ve Sudenaz (3) ile mutlu bir yaşam sürüyorlardı. Buca İlçesi'nde oturan ailenin en küçük kızı Sudenaz Kaya, geçtiğimiz Şubat ayı sonunda grip olduğu sanılarak ailesi tarafından dispansere götürüldü. Dispanserdeki görevliler, küçük kızı Dr. Behçet Uz Çocuk Hastanesi'ne sevk etti. 28 Şubat 2006 tarihinde babası tarafından Dr. Behçet Uz Çocuk Hastanesi'ne götürülen küçük kıza, yapılan muayene ve tahlillerin ardından 17 Mart'ta grip ve soğuk algınlığı teşhisi konuldu. 23 Mart'ta evde fenalaşan Sudenaz, Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'ne götürüldü. Burada doktorlar tarafından derhal yoğun bakıma alınan Sudenaz Kaya'ya aynı gün menenjit teşhisi konuldu. DEÜ Tıp Fakültesi Hastanesi doktorları tarafından beyninden ameliyat edilen Sudenaz, 23 Mart tarihinden bu yana yoğun bakım ünitesinde solunum cihazına bağlı olarak ölüm kalım savaşı veriyor. Birten ve Cevat Kaya ise, kızlarının başında bekliyor. Cevat Kaya, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na da müracaat ederek, Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları Hastanesi hakkında suç duyurusunda bulundu.

Kızlarının durumunu gördükçe kahrolduklarını belirten Kaya çifti, Dr. Behçet Uz Çocuk Hastanesi doktorlarının ihmali sonucu minik bir bebeğin hayatının karartıldığını öne sürdü. Dr. Behçet Uz Çocuk Hastanesi'nde doktorların çocuklarla yeterince ilgilenmediğini ileri süren Cevat Kaya, 17 Mart 2006 tarihine kadar Sudenaz'ı defalarca hastaneye götürüp getirdiğini ancak her defasında hastalık teşhisi yapılmadan eve gönderildiğini söyledi. Kaya, "Dr. Behçet Uz Çocuk Hastanesi doktorları Sudenaz'ın önemli bir hastalığı olmadığını söyleyerek eve gönderdiler. Durumu kötüleşti tekrar aynı hastaneye götürdüm. Yapılan kontrolden sonra grip salgını olduğunu, korkulacak bir durumun söz konusu olmadığını söylediler" dedi.

Doktorların kızının hayatını kararttığını iddia eden Cevat Kaya, "Benim yavrum ya ömür boyu sakat kalacak ya da ölecek. Ben onu gördükçe kahroluyorum. Hiçbir hayat belirtisi yok. Perişan bir haldeyim. DEÜ Tıp Fakültesi Hastanesi doktorlarına çok teşekkür ediyorum. Gece gündüz benim yavrumla ilgileniyorlar. Servis doktoru gece evinden kalkıp benim kızıma müdahale etti. Böyle iyi doktorlar da varmış. Ancak Dr. Behçet Uz Çocuk Hastanesi doktorlarından şikayetçiyim. Adalet önünde onlardan hesap soracağım. Ben yavrumu bu halde gördükçe bin kere ölüyorum. Keşke Behçet Uz Çocuk Hastanesi yerine keşke başka bir hastaneye götürseydim. Buradan anne babalara sesleniyorum, yavrularınıza çok iyi bakın" diye konuştu.

İşsiz olduğu için sosyal güvencesi bulunmadığını da belirten Cevat Kaya, yeşil kart müracaatı yaptığını, hastane masraflarını ancak yeşil kartla karşılayabileceğini söyledi.

Çocuğunu her gördüğünde çok büyük acı çektiğini söyleyen anne Birten Kaya ise, "Dr. Behçet Uz Hastanesi'ne her gidişimizde bir şeyi yok denilerek geri gönderdiler. Kan alıyorlar, röntgen filmi çekiyorlar sonra da 'bir şeyi yok' diyerek eve gönderiyorlar. Biz menenjit hastalığından şüphelendiğimizi doktora söyledik. Ancak doktor 'Bu çocukta menenjit şüphesi yok' dedi, yine eve gönderdi. 3 gün sonra fenalaştı. Dokuz Eylül'e getirdik. Burada hemen müdahale edildi. Çocuğumu bu hale getirenlerden hesap sorulmasını istiyorum. Bebeğimin hayatını karartanlar hesap vermeli" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber