Yozgat Spor Vadisine 90 bin fidan dikiliyor

Yozgat Valiliği ve Belediyesi tarafından oraklaşa hazırlanan Spor Vadisi Projesinin uygulandığı alana 90 bin fidan dikiliyor.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 07 Kasım 2013 17:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yozgat Spor Vadisine 90 bin fidan dikiliyor

Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı ve Belediye Başkanı Yusuf Başer, Spor Vadisinde başlayan ağaçlandırma çalışmalarını yerinde inceleyip, çalışmalar hakkında basın mensuplarına bilgi verdi. Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, Spor Vadisi Projesinin valilik ve belediye tarafından müşterek yapılan bir proje olduğunu belirterek, projemiz 3 etaptan oluştuğun söyledi. Projenin birinci etabında açık spor alanları, ikinci etab gölet ve etrafı üçüncü etabın da vadi, dağ ve derelerden oluştuğunu ifade eden Vali Yazıcı, "Şuan içerisinde bulunduğumuz yer üçüncü etabın uygulandığı alan. Burada yapılan çalışma daha sonra yapacağımız spor vadisinin bölümlerinin istifade edeceği alanlardır. Buraya dekoratif ve yetişmiş, boylu olmak üzere 16 bin fidan dikiyoruz geri kalan bölümünde de 75 bin adet çeşitli türlerde fidan olmak üzere toplam 90 bin civarında fidan dikmiş olacağız. Bu alanda yaklaşık bin 700 dönüm ağaçlandırılacak" dedi.

Dikilen ağaçların kurumaması ve hızlı büyümesi için damla sistemle sulanacağını ifade eden Vali Yazıcı, "Valilik ve belediye olarak buraya 200 ton kapasiteli bir su deposu yapıyoruz. Bu depodan fidanlar damlama sistemle sulanarak daha hızlı büyümeleri sağlanacak. Buraya insanlarımızın gezip yürüyeceği bir bölüm oluşturacağız. Bunun dışında bu alanda küçük bir kayak ünitesi olacak, dağ kızağı ünitesi olacak, insanların piknik yapabilecekleri çok güzel yerlerimiz olacak. İkinci etabın içerisinde kalan göletin kenarında küçük bir lokomotif treni yolcu taşıyacak, göletin içinde kayıklar yer alacak. Biz bu projeyi hazırlarken gerek Gaziantep Şahinbey Belediyesi'nin sistemi, gerek Dikmen Vadisi, gerekse Işık Gölü gibi yerler gezilip görülerek her birinden belli üniteleri burada yapacağız. Bu proje en geç 1,5- 2 sene içerisinde tamamlanacak" diye konuştu.

Spor Vadisi Projesinin finans sıkıntısının bulunmadığına değinen Vali Yazıcı, "Bu gibi faaliyetlerde önemli olan bir cesarettir, sağlıklı bir projedir, atacağınız adımlardan emin olmaktır. Biz daha projeye başlamadan 8 milyon paramız vardı. Şuan bir finans sıkıntımız yok, ilerleyen tarihlerde de olacağını düşünmüyoruz. Projeye hem Meclis Başkanımız hem başbakan yardımcımız son derece sıcak bir yaklaşımla olmasını arzu ediyorlar. Bizim şuan finans sıkıntısı değil, zaman sıkıntımız var kışa giriyoruz. Kar yağıncaya kadar boş durmayıp buranın ağaçlandırmasını yapacağız. Burada hiçbir şeyi tesadüf değildir, biz de hiçbir şeyi tesadüfe terk etmeyeceğiz" şeklinde konuştu.

Yozgat halkına belli bir süre içerisinde çok muhteşem bir Spor Vadisi hediye edileceğini vurgulayan Vali Yazıcı, "Proje kapsamında önümüzdeki Çarşamba Gençlik ve Spor Bakanımız Suat Kılıç ve Başbakan Yardımcımız Bekir Bozdağ'ın katılımı ile hem yüzme havuzunun hem de 1200 kişilik öğrenci yurdumuzun temeli atılacaktır" ifadelerini kullandı.

Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer'de Yozgat'a hızlı tren, havaalanı yapılarak ulaşım imkanlarını artacağını ifade ederek, "Ankara ile Yozgat arası hızlı tren ile 50 dakikaya düşecek. Bu tip projelerin yapılması hem Yozgat'ımıza ilçelerimizden ve çevre illerden gelecek insanların ağırlanması ve vakit geçirmesi açısından büyük önem taşımaktadır. Bu projeye büyük önem veren ve katkı sağlayan Valimiz Abdulkadir Yazıcı bey'e teşekkür ediyorum" dedi.

Daha sonra Yozgat Valisi Yazıcı ve Belediye Başkanı Başer, Spor Vadisi'ne birlikte fidan dikti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber