Velilere yeni eğitim sistemi anlatıldı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bu yıldan itibaren uygulamaya konulan ‘Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi’ ile ilgili okullarda velilere tanıtıcı programlar düzenleniyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Kasım 2013 13:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Velilere yeni eğitim sistemi anlatıldı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bu yıldan itibaren uygulamaya konulan 'Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi' ile ilgili okullarda velilere tanıtıcı programlar düzenleniyor.

İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bu yıldan itibaren uygulamaya konulan 'Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi' ile ilgili okullarda velilere tanıtıcı programlar yapıyor. Program hakkında velilere bilgi veren İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürü Davut Numanoğlu, "Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş Sistemi ile öğrenci, öğretmen ve okul arasındaki ilişkiyi güçlendirmeyi hedeflemektedir. Bu uygulama ile öğrenci başarısını anlık bir performansa dayalı değil, geniş bir zaman dilimine yaymak amaçlanmaktadır. Yeni bir sınav sistemi değil, var olan sınavlardan öğretmenin yaptığı bir sınavın ülke çapında müfredatın eş zamanlı uygulanmasıdır. Bu sistemin velilerimize anlatılması amacıyla okul yönetimleri aracılığıyla her fırsatta velilerimize ulaşmaya çalışıyoruz. Okul aile birliği toplantılarını da bunu için bir fırsat görüyoruz. Tüm okullarımızda bu tür toplantılarla yeni sistemi paydaşlarımıza tanıtıp, ortak sınavlar öncesi uygulamaya dönük her türlü tedbiri alacağız" dedi.

Numanoğlu'nun konuşmasının ardından yeni sistemi tanıtan sunum yapılırken, toplantıya çok sayıda öğretmen ve veli katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber