Kılıç: Kapısı kapalı olan il müdürü ile çalışmayız

"Talep olduğu halde herhangi bir salon, herhangi bir gençlik merkezi, herhangi bir tesisin kapısı kapalı kalırsa o il müdürü arkadaşımızla çalışmayız. Talep olduğu takdirde açık kalacak"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Kasım 2013 15:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kılıç: Kapısı kapalı olan il müdürü ile çalışmayız

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, "Talep olduğu halde herhangi bir salon, herhangi bir gençlik merkezi, herhangi bir tesisin kapısı kapalı kalırsa o il müdürü arkadaşımızla çalışmayız. Talep olduğu takdirde açık kalacak" dedi.

Kılıç, Burdur Valisi Nurettin Yılmaz'ı ziyaret etti. Burada yaptığı açıklamada Burdur'a yapılan yatırımlar hakkında bilgi veren Kılıç, Burdur'a bu yıl içinde 63 milyon 250 bin lira, KDV'si ile ise yaklaşık 80 milyon liralık bir yatırım yapılmış olacağını ifade etti.

Yatırımların bir yıl içinde tamamlanacağını söyleyen Kılıç, "Para sorumuz yok, Tayyip Erdoğan'ın hükümetinde bereket gani. Hiç bir şekilde para sıkıntısı yok. Yeterki müteahhitler teklemesin, bir arıza çıkmasın. Bizde para problemi yok" diye konuştu.

Burdur'a ilk defa olimpik yüzme havuzu yapıldığını anlatan Kılıç, Burdur ve ilçelerinde gençlik merkezleri, spor salonları yapıldığını kaydetti. Tesislerin daima açık kalacağını ve kullanılacağını dile getiren Kılıç, bunların turistik tesis olmadığını, insanlar tarafından kullanılması için yapıldığını söyledi.

Tesislerden herkesin istifade edeceğini ve talep olursa gece bile açık kalacağını vurgulayan Kılıç, "Bu salonlar gece gündüz açık kalacak. Eğer talep olduğu halde herhangi bir salon, herhangi bir gençlik merkezi, herhangi bir tesisin kapısı kapalı kalırsa o il müdürü arkadaşımızla çalışmayız. Talep olduğu takdirde açık kalacak" diye konuştu.

- Futbol sahalarındaki olaylar

Hafta sonu oynanacak Galatasaray ile Fenerbahçe maçının hatırlatılması üzerine Bakan Kılıç, "Temennimiz dostluk kazansın. Gönül isterki biran önce taraftarlar arasındaki tansiyon olması gereken düzeye düşsün. Takım taraftarları deplasman müsabakalarını da izleyebilsin. Kulüpler deplasman yasağı ile ilgili aldıkları kararı gözden geçirsinler ve sona erdirsinler" dedi.

En son Beşiktaş-Galatasaray derbisinde yaşanan tribün olaylarının Türk futbolunda bir daha yaşanmamasını temenni eden Kılıç, futbol sahalarında sahaya atlayana da seyirci kalana da bu olayların hiç bir katkı sağlamadığını, takımların çıkarlarını korumadığını, takımlara çok daha büyük zararlar verdiğini kaydetti. İyi oynayandan ve futbolun kazanmasından yana tavır sergilediklerini ifade eden Kılıç, "Rekabet ezelidir ama dostluğun da ebedi olması lazım. Kulüp başkanları güzel mesajlar vermeye başladılar. Bu güzel mesajların devam etmesi lazım" dedi.

Yöneticilerin, teknik direktörlerin, takım kaptanlarının, futbolcuların iyi, güzel mesajlar vermeleri gerektiğine işaret eden Kılıç, futbol müsabakalarının dostluk ortamında, kardeşlik ve sevgi bağlarını güçlendirecek şekilde devam etmesi gerektiğini belirtti. İnsanların işte beraber, aşta beraber, caddede, sokakta beraber ama tribünde beraber olamadıklarından yakınan Kılıç, "Bunu anlamak mümkün değil. Birbirinin çekinde, senedinde imzası var, birbirinin ticaretine kefaleti var ama tribünlerde farklı takımların taraftarları birbirlerine düşebiliyor. Buna hiç gerek yok" diye konuştu.

- Sahalarda siyasi slogan atılması

Siyasi slogan olayına değinen Kılıç, tribünlerdeki siyasi sloganların küfür ve hakaret içermediği sürece kendileri üzerinde rahatsız edici bir tesiri olmadığını söyledi. Küfür ve hakaret içeren sloganlarla ilgili yargının gereğini yaptığını anlatan Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Tribünlere siyasi slogan girdiğinde bu siyasi slogan malesef ayrı takımın taraftar gruplarının arasına giriyor. Siyasete zarar vermiyor, takıma zarar veriyor, takım gruplarına zarar veriyor, siyaseti birbirine düşürmüyor, ayrı takımın taraftar gruplarını birbirine düşürüyor. Çünkü siyasi sloganın bir yönü varsa bir de diğer yönü var. Fotoğrafın bir slogan atan yüzü var, bir de o slogana karşı koyan yüzü var. Tribünde taraftar birbirine düşüyor. Sonra tartışılıyor, 'o taraftar grubuydu sahaya atlayan, bu grubu muydu' diye. Hangisi olursa olsun nihayetinde zararı gören kim, o sloganı atan seyircinin takımı. Bedeli ödeyen kim, aynı takım. Kapatılan saha hangi saha; o saha. O zaman bunlara yüz vermemek lazım."

Taraftar derneklerinin başındaki kişilerin de özenli olması gerektiğine işaret eden Kılıç, futbol kulüplerinin taraftardan sorumlu yöneticilerini belirlemelerini ve bunları ilan etmelerini istedi.

Futbolda düzenin sağlanması kanunun emrettiği çerçeve şeklinde olması ve herkesin de buna uyması gerektiğini söyleyen Kılıç, hatayı yapanların bedelini ödediğini, yanına kar kalmadığını kaydetti.

Bir gazetecinin Burdur'da profesyonel takım yok, bu konuda bir çalışmanız olur mu?" sorusuna Bakan Kılıç, kendilerinin tesis yaptığını, takımı ise o ilin yerel güçlerinin oluşturacağını bildirdi.

- Gazetecilere çiğköftesi yedirdi

Ulu Cami'de cuma namazını kılan Bakan Kılıç, cami çıkışında esnafı ziyaret etti. Esnafla sohbet eden Kılıç, kendisine ikram edilen çiğköfteleri ise gazetecilere yedirdi. Yoldaki öğrencilerle sohbet eden Kılıç, kendilerini iyi yetiştirmeleri yönünde uyarılarda bulundu.

Milli Piyango bileti satıcısının bilet alması yönündeki teklifine ise Bakan Kılıç, hiçbir zaman işini şansa bırakmadığını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber