Diyanet'in yazılı Murakıplık sınavı için başvuru kılavuzu

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 08 Kasım 2013 16:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Diyanet'in yazılı Murakıplık sınavı için başvuru kılavuzu

30.09.2013-11.10.2013TARİHLERİNDE MURAKIPLIK GİRİŞ SINAVINA BAŞVURANLAR İÇİN SINAV ÜCRET, YER, TARİHVE UYGULAMA DUYURUSU

Diyanet İşleri Başkanlığından;

Başkanlığımız taşra teşkilatında münhal bulunanmurakıp kadroları için 30.09.2013-11.10.2013 tarihlerinde başvuruları alınan "MurakıplıkGiriş Sınavı"nın yazılı aşaması 30.11.2013 tarihinde GaziÜniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından (GAZİSEM) Ankara'da yapılacaktır.

NOT: 30.09.2013-11.10.2013 tarihlerinde Başkanlığımızca başvuruları alınan MurakıplıkGiriş Sınavına müracaat etmeyenler bu sınav uygulaması için başvuru yapmayacaklarve sınav uygulaması için ücret yatırmayacaklardır. Ücret yatırmaları halinde buücretler kendilerine iade edilmeyecektir.

A- BAŞVURU ve SINAV İŞLEMLERİ

I- Başvuru İşlemleri

1. 30.09.2013-11.10.2013 tarihlerinde Başkanlığımız İKYS programı üzerinden MurakıplıkGiriş Sınavı başvurularını gerçekleştiren adaylar http://ikys.diyanet.gov.tr adresindenkullanıcı hesaplarıyla sınav uygulamasına başvurmaya hak kazanıpkazanamadıklarını öğreneceklerdir.

2. 30.09.2013-11.10.2013 tarihlerinde Murakıplık Giriş Sınavına başvuranlar, öncelikle 14.11.2013-21.11.2013 tarihlerinde sınav ücreti olarak 40 (kırk) TL'yi Halk Bankası Kurumsal TahsilatHesabına "Diyanet İşleri Başkanlığı Murakıplık Giriş Sınavı" adı ile herhangi bir havale ücretiödemeksizin yatıracaklardır. Sınav ücretini yukarıda belirtilentarihlerde yatırmayanlar sınava alınmayacaktır.

3. Adaylar sınavücretini Halk Bankası şubelerinden birine elden yatıracaklardır. Şube dışında,ATM veya internet yoluyla, posta ve benzeri diğer yollarla yatırılan sınavücretleri dikkate alınmayacaktır.

4. Yukarıdabelirtilen banka hesapları dışında başka hesaplara sınav ücretiyatırılmayacaktır.

5. Adaylar, sınav giriş ücretini yatırdıktan sonra 15.11.2013-22.11.2013 tarihlerinde saat 23:59'a kadar internet ortamında http://gazisem.gazi.edu.tr adresinden sınav uygulaması için e-başvurularını bireysel olarak yapacaklardır.

NOT: Adaylarücreti yatırdıkları tarihten bir gün sonrasında http://gazisem.gazi.edu.tr adresinden e-başvuruyapabileceklerdir. Adaylar sınav uygulamasına başvuru yapmadan önce sınavücretini bir gün öncesinden yatırmış olması gerekmektedir.

6. Adaylar e-başvuru yaptıklarına dair belgeleri, başvurularınısisteme kaydetmelerinin ardından aynı adresten alabileceklerdir.

7. Sınavabaşvuranlardan sınav öncesinde ve sınav anında GAZİSEM tarafından tedbiralınmasını gerektirecek herhangi bir engel durumuna sahip olan adaylar, elektronik başvuru ekranında engeldurumu ve almak istediği hizmet ile ilgili uygun olan bilgileridolduracaklardır.

8. Başvuru işlemlerinin hatasız,eksiksiz ve duyuruda belirtilen hususlara uygun olarak yapılmasından adayınkendisi sorumlu olacaktır.

9. 14.11.2013-21.11.2013 tarihlerindesınav ücretini yatırmayan, 15.11.2013-22.11.2013 tarihlerinde saat 23:59'a kadar http://gazisem.gazi.edu.tr adresinden e-başvuru kayıt işlemini gerçekleştirmeyen adayların başvuruları ve bukonudaki itirazları dikkate alınmayacaktır. Bu durumdaki adaylar, 30.09.2013-11.10.2013 tarihlerinde "Murakıplık Giriş Sınavı" içinBaşkanlığımıza başvuru yapmış olsalar dahi sınava alınmayacaklardır.

10. Bu duyurudabelirlenen esaslara uygun olmayan müracaatlar kabul edilmeyecektir.

II- Sınav İşlemleri

1. Murakıplık Giriş Sınavı, yazılı ve sözlü olarakyapılacaktır.

2. Yazılı ve sözlü sınavlar; 100 (yüz) tam puanüzerinden değerlendirilecektir.

3. Sınavın nihai puanı yazılı ve sözlü sınavsonucunda alınan puanların aritmetik ortalaması alınarak hesaplanacaktır.

4. Sınavda başarılı olabilmek için yazılı ve sözlüsınavın her birinden en az 70 (yetmiş) puan; almak gerekmektedir.

5. Yazılı ve sözlüsınava girmeye hak kazandığı halde ilan edilen sınav tarihlerinde sınavakatılmayan adaylar sınav hakkını kaybetmiş sayılacaktır. Bu durumdaki adaylarahiç bir şekilde ikinci bir sınav hakkı verilmeyecektir.

Ø YAZILI SINAV:

1. Murakıplık Giriş Sınavının yazılı aşaması 30.11.2013 tarihinde saat 14:00'da GaziÜniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından (GAZİSEM) Ankara'da yapılacaktır.

2. Adaylar,sınava girecekleri okul, salon no, sıra no, sınav saati ile ilgili bilgilerinyer aldığı sınava giriş belgelerini 25.11.2013 tarihindenitibaren http://gazisem.gazi.edu.tr adresinden alacaklardır.

3. Adaylaryazılı sınava gelirken "Sınav Giriş Belgesi" ilebirlikte T.C. Kimlik No'sunun yer aldığı kimlik belgelerinden birini (Nüfuscüzdanı, pasaport veya ehliyet) yanlarında bulunduracaklardır.

4. Değerlendirme sırasında hatalı soru/sorularçıkması durumunda hatalı bulunan soru/sorular adaylar lehinedoğru kabul edilerek değerlendirme 100 puan üzerinden yapılacaktır.

5. Yazılı sınavda başarılı sayılmak için en az 70 puan almak şarttır.

6. Yazılısınav çoktan seçmeli test şeklinde yapılacaktır. Adaylara sınavda 80 (seksen)soru yöneltilecektir. Sınav süresi 90 dakikadır. Her soru eşit puan ağırlığınasahip olacaktır.

7. Adaylar yazılı sınavsonuçlarını, www.diyanet.gov.tr internetadresinden öğrenebileceklerdir.

Ø SÖZLÜ SINAV

1. Yazılı sınavda 70 ve üzeri puanalarak başarılı olan adaylar Başkanlıkça sözlü sınava alınacaktır.

2. Adaylar, yazılı sınav sonuçlarınınilan edilmesinden sonra www.diyanet.gov.tradresinden alınacak sınav giriş belgelerindebelirtilecek sınav merkezinde/merkezlerinde ve tarihlerde sözlü sınava alınacaklardır.

3. Adaylar sözlü sınava gelirken"Sınav Giriş Belgesi" ile birlikte kimlik belgelerinden birini (Nüfus cüzdanı,pasaport veya ehliyet) yanlarında bulunduracaklardır.

4. Sözlü sınavda başarılı sayılmakiçin en az 70 puan almak şarttır.

B- SINAVA İTİRAZLAR VE ÜCRET İADESİ

I. SınavSorularına ve Uygulamasına İtirazlar

1. Adaylar sınav sorularına ilişkin itirazlarını soruve cevap anahtarının http://www.diyanet.gov.tr internet adresinde yayımından itibaren en geç 3 (üç)iş günü içerisinde Başkanlığımıza yapacaklardır.Başkanlık sorularailişkin itirazları değerlendirerek 2 (iki) işgünü içerisinde adaya bilgiverecektir. Hatalı soru olması halinde, Başkanlığımız tarafından GAZİSEM'eayrıca bilgi verilecektir.

2. Sınav sorularının ilan edilmesinden itibaren 3(üç) gün içinde ıslak imzalı ve yazılı olarak Başkanlığımıza ulaştırılmayansınav sorularına ilişkin itirazlar, T.C. kimlik numarası, adı, soyadı,imza ve adresi olmayan dilekçeler ile e-mailve faksla gönderilen dilekçe ve itirazlar dikkate alınmayacaktır.

II. Sınav Uygulaması ve Sonuçlarına İtirazlar

1. Adaylar,sınav sonuçlarına ilişkin itirazlarını ise sonuçların http://www.diyanet.gov.tr internet adresinde yayımlanmasından itibaren en geç 3 gün içerisinde, GaziÜniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Türkiye Halk BankasıGazi Üniversitesi Kampüsü Şubesindeki TR 930001200129400006000038 IBAN noluhesabına 40 TL (Kırk Türk Lirası) itiraz ücreti yatırarak aldıkları bankadekontu ile birlikte Diyanet İşleri Başkanlığı İnsan Kaynakları GenelMüdürlüğüne yazılı olarak yapacaklardır.

2. GAZİSEMtarafından incelenen itiraz dilekçeleri en geç 3 (üç) gün içerisindecevaplandırılarak Diyanet İşleri Başkanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğünebildirilecektir.

3. GAZİSEM tarafından sınav sonuçlarına ilişkin itirazların değerlendirilipBaşkanlığımıza bildirilmesindensonra 3 (üç) işgünü içerisinde adaya bilgi verilecektir.

4. Sınav sonuçlarının ilan edilmesinden itibaren 3(üç) gün içinde ıslak imzalı ve yazılı olarak Başkanlığımıza ulaştırılmayansınav sonuçlarına ilişkin itirazlar, T.C. kimlik numarası, adı, soyadı,imza ve adresi olmayan dilekçeler ile e-mailve faksla gönderilen dilekçe ve itirazlar dikkate alınmayacaktır.

III. Sözlü SınavSonuçlarına İtiraz

1. Sözlü sınavsonuçlarına ilişkin itirazlar sonuçların ilan edilmesinden itibaren 7 (yedi)gün içinde ıslak imzalı ve yazılı olarak Başkanlığımıza yapılacaktır. İtirazlaren fazla 15 (on beş) gün içinde incelenerek karara bağlanacak ve adayabildirilecektir.

2. Sınav sonuçlarının ilan edilmesinden itibaren 7(yedi) gün içinde ıslak imzalı ve yazılı olarak Başkanlığımıza ulaştırılmayansözlü sınav sonuçlarına ilişkin itirazlar, T.C. kimlik numarası, adı, soyadı,imza ve adresi olmayan dilekçeler ile e-mailve faksla gönderilen dilekçe ve itirazlar dikkate alınmayacaktır.

C- ATAMA İŞLEMLERİ

1. Atamalar sınavda başarılı olan adaylar arasından en yüksek puandanbaşlanarak belirlenen kontenjan sayısınca yapılacaktır.

2. Adayların nihai puanı, yazılı ve sözlü sınavdanaldıkların puanların ortalamaları alınarak tespit edilecektir. Puanların eşitolması halinde, yazılı sınav puanı fazla olanlara, bu puanında eşit olmasıhalinde sözlü puanı yüksek olanlara, bu puanın da eşit olması halinde hizmetsüresi fazla olanlara sıralamada öncelik verilir.

3. Sınav sonucundaatanmaya hak kazanan adayların yerleştirme işlemleri, Başkanlığımız internet sitesinde www.diyanet.gov.tr ilan edilecekyerleştirme kriterleri çerçevesinde yapılacaktır.

D- İletişim

Diyanetİşleri Başkanlığı için;

Yazışma Adresi:

Diyanet İşleri Başkanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü Personel Sistemleri Eğitim ve Sınavlar Daire Başkanlığı

Üniversiteler Mah. Dumlupınar Blv. No:147/A 06800

Çankaya/ANKARA

Telefon :

(0312) 295 70 00

GAZİSEMiçin;

Yazışma Adresi:

Gazi Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi

Muammer Yaşar Bostancı Cad. No:4 (İ.İ.B.F. Kampüsü) Yaşam Merkezi 06500 Beşevler /ANKARA

Telefon :

0 312 - 216 16 86

İlgililereduyurulur.

D.İ.B.İNSAN KAYNAKLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber