İmamlar suça karşı çalışacak

Ordu İl Müftülüğü ve Ordu Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nin ortak çalışmasıyla kentte toplumsal huzuru tehdit eden suçlar masaya yatırıldı

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 10 Kasım 2013 12:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İmamlar suça karşı çalışacak

Ordu İl Müftülüğü ve Ordu Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nin ortak çalışmasıyla kentte toplumsal huzuru tehdit eden suçlar masaya yatırıldı. İl Müftüsü Mustafa Kolukısaoğlu, bu çalışmanın Türkiye'de ilk kez gerçekleştirildiğine dikkat çekerek, "İlimizde işlenen suç kayıtlarını jandarma, emniyet, savcılık, çocuk yetiştirme yurdu gibi resmi birimlerden alıp değerlendirdik. Din görevlilerimizin çalışmalarıyla suç oranlarını azaltmayı hedefliyoruz" dedi.

SUÇLAR İMAMLARA ANLATILDI

Başlatılan çalışmayla ilk olarak, hırsızlık, yağma, öldürme, uyuşturucu suçları, boşanma, aile içi geçimsizlik, yaralama, cinsel suçlar, çevreye ve hayvanlara karşı işlenen suçların önceliği saptanarak nasıl önlenebileceği belirlendi.

Resmi birimlerden alınan ve gizli tutulan suçlar, Emniyet ve Sosyal Hizmetler uzmanları tarafından tek tek değerlendirilerek imamlara anlatıldı.

İl ve ilçe müftülükleri olarak cami görevlileriyle beraber hutbelerde, üç aylık özel vaaz ve irşat programlarında Ordu'da işlenen suç oranlarının azaltılması yönünde çalışma başlattıklarını belirten Mustafa Kolukısaoğlu, "6 ay sonra yine bir araştırma yapılıp nasıl bir dönüşüm elde edildiği takip edilecek" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber