Genel Sağlık Sigortası referandumundan yüzde 99.4 hayır çıktı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Nisan 2006 12:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Tabipleri Birliği (TTB), DİSK ve KESK tarafından, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasa Tasarısıyla ilgili ülke çapında "Referandum 2006" adıyla yapılan araştırmanın sonucunun, yüzde 99.4 oranında "hayır" çıktığı bildirildi.

TTB 2. Başkanı Metin Bakkalcı, KESK Başkanı İsmail Hakkı Tombul, DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi ve TMMOB Başkanı Mehmet Soğancı, TTB Genel Merkezi'nde, ülke çapında çeşitli yerlere konulan sandıklar ve internet yoluyla yapılan araştırmanın sonuçlarına ilişkin basın toplantısı düzenledi.

Bakkalcı, "Referandum 2006"ya 2 milyon 241 bin 738 kişinin katıldığını belirterek, bunlardan 2 milyon 228 bin 592 kişinin "hayır", 13 bin 146 kişinin de "evet" oyu kullandığını bildirdi.

Bakkalcı, bunun, iktidar yetkililerinin, "tasarının halkın büyük çoğunluğu tarafından kabul gördüğü" şeklindeki iddialarının yanlış olduğunu ortaya koyduğunu söyledi.

Tasarıyla emekli maaşlarının düşmesi, prim oran ve gün sayısının artırılmasının öngörüldüğünü ifade eden Bakkalcı, Çalışma ve sosyal Güvenlik Bakanlığı yetkililerinin, bu konudaki uyarılarının dikkate alınacağı yönündeki sözlerini yerine getirmediklerini savundu.

Sonuçları hükümet ve parlamentoya da ileteceklerini bildiren Bakkalcı, "Hükümet ve parlamentonun halkın iradesine hürmet etmesini, sorumluluklarını hatırlamasını ve tasarıyı geri çekmesini bekliyoruz" dedi.

Bakkalcı, tasarının Genel Kurul'da görüşülmeye başlanması halinde, "İnsanca bir yaşam için büyük yürüyüş" başlatılacağını bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber