Baydemir'e 2 yeni soruşturma

Haber Giriş : 04 Nisan 2006 13:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyarbakır'da çıkan olaylarla ilgili göstericilerle yaptığı görüşmede ?Şiddeti teşvik edecek ve özendirecek şekilde propaganda yapmak' ve ?Acımız 14'tü, 16 oldu, 18 olmasını istemiyoruz' şeklinde açıkmalarda bulunduğu için hakkında soruşturma başlatılan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'e iki yeni soruşturma daha açıldı. Baydemir ile ilgili soruşturma dosyaları birleştirildi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir hakkında iki yeni soruşturma daha açıldı. Baydemir'in, Diyarbakır'da çıkan olayların ardından 31 Mart günü belediye önünde yaptığı açıklama nedeniyle hakkında ?Yasadışı örgüt propagandası yapmak' suçundan yeni bir soruşturma açıldığı bildirildi. Baydemir hakkında, ?belediye araçlarını PKK yandaşlarına tahsis etmek', ?taşıt kanunu ile 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu'na muhalefet etmek'ten ayrı bir soruşturma daha başlatıldı.

Baydemir, geçen yıl Abdullah Öcalan'ın doğum günü olan 4 Nisan 2005 tarihinde, belediye zimmetindeki araçları PKK yandaşı olan çoğunluğu kadın ve yetişkin kişilere tahsis ederek belediye'ye ait arıtma tesisinde Öcalan'ın doğum günü nedeniyle fidan dikme kampanyasına destek vermekle suçlanıyor. Baydemir ile ilgili 2 soruşturma dosyası, göstericilerle yaptığı görüşmeyle ilgili dosya ve belediye önünde yaptığı açıklamayla ilgili olan soruşturma dosyasıyla birleştirildi.

Osman Baydemir hakkında, Roj TV'nin kapatılmasıyla ilgili yaptığı açıklamalar ve Abdullah Öcalan'a tecrit uygulandığı iddiasıyla, 56 DTP'li belediye başkanıyla birlikte düzenlediği basın toplantısı nedeniyle 2 ayrı soruşturma dosyası daha bulunuyor.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber