Öğretmenler odasından sınav kağıdı çalan öğrenciler yakalandı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Nisan 2006 16:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sakarya'nın Kocaali ilçesinde okuldan zayıf olan dersinin sınav kağıdını çaldığı iddia edilen öğrenci ve arkadaşı polis tarafından yakalandı. Bir lisenin 2. sınıf öğrencisi Fuat S. (19) ile okulun son sınıf öğrencisi arkadaşı T.K, okul bahçesinde ellerinde yazılı kağıtlarıyla polis tarafından yakalandı.

Fuat S, ifadesinde, kötü geçen psikoloji dersi yazılısını düzeltmek için sınav kağıtlarını öğretmenler odasından aldığını öne sürdü. Yazılı kağıdındaki cevapları düzelttikten sonra kağıtları yerine koyacağını savunan Fuat S, arkadaşı T.K'nın da kendisine kağıtları aldığı sırada gözcülük ettiğini ileri sürdü.

Yetkililer, yapılan araştırmada Fuat S. ve arkadaşı T.K'nın öğretmenler odasına penceresinden girdiklerini ve dolabı tornavida ile zorlayarak açtıklarının belirlendiğini kaydettiler.
Fuat S. ve T.K'nın emniyetteki ifadelerinin ardından çıkartıldıkları mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldıkları öğrenildi. Kocaali İlçe Milli Eğitim Müdürü Aydın Şengül, konuyla ilgili, ilçede okullara yönelik güvenlik sistemlerini bundan böyle artıracaklarını söyledi.

Bu kapsamda bütün okullarda alarm sistemi kurulacağını ve sistemin yangın ile insan hareketlerine karşı duyarlı olacağını belirten Şengül, "Alarm sistemi polis tarafından takip edilecek. İlgili firma okullarda maliyet hesaplaması yapıyor. Bunu yakın tarihte devreye sokacağız" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber