'Gençleri siyasete alet etmeyin'

Eğitim Bir-Sen'in Mersin'in Erdemli ilçesinde düzenlediği Akdeniz Bölgesi Toplantısı'na katılan Gündoğdu, ülke gündemi, öğrenci evleri ve başörtüsü konularına yönelik gazetecilere açıklamalarda bulundu

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Kasım 2013 10:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Gençleri siyasete alet etmeyin'

Eğitim Bir-Sen'in Mersin'in Erdemli ilçesinde düzenlediği Akdeniz Bölgesi Toplantısı'na katılan Gündoğdu, ülke gündemi, öğrenci evleri ve başörtüsü konularına yönelik gazetecilere açıklamalarda bulundu. Gündoğdu, "Bir aile reisi ve eğitimci olarak gençliğin konuşuluyor olmasını çok önemsiyorum. Üniversiteye gelinceye kadar gençlerin önüne ne koyduk. Bunu masaya yatırdığımızda, test çözmeyi ve sınavlarda arkadaşlarını elemeyi değer olarak takdim ettiğimiz bir gençlik var. Öğrenci, öğretmen ve veli, öğrencisi ya da çocuğunun diğer çocuklardan bir soru bile fazla soru bildiğinde katma değer gören bir sistem var, bu sistem yanlış. Burada çocuk test çözse de çözmese de, başarılı olsa da olamasa da birey olarak, sivil itaatsiz olarak sorgulayan bir gençlik yetiştirmemiz gerekir. Sınavları amaç haline getiren bu sistemden hayata hazırlığı amaç haline getiren sisteme geçmemiz lazım. İkincisi ilk, orta, lisede çocukların yüzde 99'u anne babasının yanındadır. Çocuğun sınav öncesi aileye olan mali yükümlülüklerinin yanında sınav sonrasında yüzde 80 başka ile gitme, başka ilde üniversiteyi kazanmak gibi bir yapı var" dedi. Sorunun daha fazla öğrenci yurdu inşa ederek çözülebileceğini belirten Gündoğdu, şöyle devam etti:

"Gençlik ve Spor Bakanımızın birinci görevi, devletin yurdunda kalmak isteyen her öğrencinin yurt ihtiyacını giderecek yurt inşa etmesi lazım. Bakanlık elbette yüzlerce yurt, binlerce oda hizmeti sunuyor. Teknolojik olarak bu güzel ancak, sorun şu; 'Anadolu'nun bir ilinden bir başka iline üniversiteyi kazanarak gelen genç devlete müracaat edip devletin yurdunda burada sana kalacak yer yok denildiğinde, o yurtta kalabileceği imkanla dışarıda kalacak yer bulamıyorsa bundan sonrası o genç için büyük sıkıntı demektir. Bu Mhp'li, Chp'li ya da Ak Parti'linin ya da sendikalıların çocukları olabilir. Bu çocukların tamamı bizim çocuklarımızdır ve onlara biz sahip çıkmak zorundayız. Konuyu Başbakan gündeme getirdi, ben sahip çıkmam demek de olmaz. Ortada bir dram var. Türkiye aile yapısına sıkı sıkıya sarılan ve koruyan bir aile yapısına sahip ülkelerin başında geliyor. Başta ABD olmak üzere Avrupa'nın birçok ülkeler bütçesini alkol ve uyuşturucuya bağlanmış, köprü altı nesle dönmüş gençleri tedavi etmek için harcarken, şimdi tam zamanı, gençler bunlara kapılmadan, tuzaklara düşürülmeden sahip çıkmamız lazım."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber