Hacettepe Üniversitesi Hastanesinde eylem

İşlerine son verilen Devrimci Sağlık İş üyesi 40 taşeron işçi eylem yaptı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Kasım 2013 13:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Hacettepe Üniversitesi Hastanesinde eylem

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde çalışırken işlerine son verilen Devrimci Sağlık İşçileri Sendikası (Dev Sağlık-İş) üyesi 40 taşeron işçi eylem yaptı.

İşçilerin eylemine Chp Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya ve Dev Sağlık-İş Genel Başkanı ve DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu da katıldı.

Hacettepe Üniversitesi Hastanesi personel yemekhanesi önünde bir araya gelen işçiler, slogan atarak hastane yönetimini protesto etti.

Eylemde Dev-Sağlık-İş tarafından yapılan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde insanca çalışma ve güvenceli iş talebiyle ihale öncesinde gerçekleştirdiğimiz eylemimiz sonrasında hastane yönetimi bizimle görüşmek yerine arkadaşlarımızı işten attı. Bu sabah itibariyle 40 üyemiz 'yasa dışı eyleme katıldıkları' gerekçesiyle işten atıldı. Biz işten atma tehditlerine boyun eğmeyeceğiz."

Çerkezoğlu, eylemde yaptığı konuşmada, "Yönetim bize işten çıkarmaların taşeron firmanın iradesinde olduğunu söylüyor. Bizler Hacettepe işçisiyiz. Bu açıklamalarla kimse sorumluluktan kurtulamaz." dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya ise taşeron işçilerin yanında olduğunu söyledi. Akkaya, "Bu arkadaşlarıızın yasadışı eylem yaptıkları için atıldıkları söylendi. Merak ediyorum, bu işçilerin elinde gaz mı vardı, cop mu vardı" diye konuştu.

İşçi temsilcilerinin hastane yönetimiyle bir araya gelmesi bekleniyor

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber