KEY ödemeleri 2007'yi bulacak

Haber Giriş : 05 Nisan 2006 14:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Konut edindirme yardımı hesabında biriken paraların ödenmesine dair yasa taslağı Başbakanlık'ta. Taslak hemen yasalaşsa bile ödemelerin 2007 yılını bulacağı belirtiliyor.

Konut edindirme yardımı (KEY) hesabının tasfiyesiyle ilgili yasa taslağı, Toplu Konut İdaresi ve Hazine Müsteşarlığı'nca hazırlandı. Taslağın Başbakanlık'a gönderildiği ve Bakanlar Kurulu'nda görüşüldüğü belirtiliyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dünkü açıklamalarının ardından ise Meclis'e gönderilmesi bekleniyor.

Ancak tasfiye planı kısa sürede yasalaşsa bile ödemelerin 2007'den önce başlamasının mümkün olmadığı vurgulanıyor. Ödeme yapılacak hak sahiplerinin belirlenmesi işini yürüten tasfiye halindeki Emlak Bankası yetkilileri, kayıtların kesinleştirilmesi konusunda sıkıntıları olduğunu belirtiyor.

KAYITLI SAYISI 1.5 MİLYON

NTV'ye bilgi veren yetkililer, şu andaki kayıtlı sayısının 1.5 milyon olduğunu belirtti. Kayıtların kesinleştirilmesi için SSK'dan gelmesi gereken işçi belgelerinin henüz tamamlanmadığını belirten yetkililer, yasa çıktıktan sonra bildirim için 6 aylık süre olduğunu vurgulayarak, bildirimden sonraki üç ayda da bildirimi yapılan belgelerin sisteme kaydının gerçekleştirileceğini anlattı.

Bu kapsamda ödeme yapılacak kişilerin belirlenmesi için en az 9 ay geçeceğine dikkat çekilirken, yasanın ay sonuna kadar çıkması halinde bile ödemenin 2007 başına kalacağı belirtildi.

LOJMANDA OTURAN ALAMAYACAK

Yetkililer, henüz bir plan olmamasına rağmen vatandaşların başvuruda bulunmaya başladığını anlatırken, başvuruların kurumsal olarak yapılacağını belirtti. 1995 sonrasında işe girenlerin hiçbir şekilde konut edindirme ödemesi alamayacağını vurgulayan yetkililer, kesinti süresince lojmanda oturanlarla yurtdışında çalışanların da hakları olmadığını vurguladı.

Konut edindirme yardımının 10 kişiden fazla işçi çalıştıran işverenlerce ödendiğini, maaştan otomatik kesinti yapılmadığını vurgulayan yetkililer, evli çiftlerden de sadece erkekler adına ödeme yapıldığını ifade etti.

ntv

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber