Polislerden işaret diliyle İstiklal Marşı

Adana'da Emniyet personeli, "Hizmette Engel Yok" projesi kapsamında düzenlenen sertifika töreninde İstiklal Marşı'na işaret diliyle eşlik etti.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Kasım 2013 21:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Polislerden işaret diliyle İstiklal Marşı

Adana İl Emniyet Müdürlüğü ile Seyhan Belediyesi'nin yürüttüğü, Çukurova Kalkınma Ajansı'nın da desteklediği, engelli ve yaşlıların güvenlik hizmetlerine erişimini kolaylaştırmayı hedefleyen proje tamamlandı.

İSTİKLAL MARŞINA İŞARET DİLİYLE EŞLİK ETTİLER

Proje kapsamında işaret dili eğitimi alan 30 personele sertifika verilmesi ve emniyet birimlerinde kullanılacak 16 tekerlekli sandalye teslimi için İl Emniyet Müdürlüğü bahçesinde tören düzenlendi. İşitme engellilere hizmet verilebilmesi için proje kapsamında özel eğitim alan personel, saygı duruşunun ardından söylenen İstiklal Marşı'na işaret diliyle eşlik etti.

"ENGELLİ KARDEŞLERİMİZ BU ÜLKENİN BİRİNCİ SINIF VATANDAŞIDIR"

Törende konuşan Vali Hüseyin Avni Coş, engelli bireyler için elbirliği ile hareket edip, kaynakların verimli kullanılması halinde yakın gelecekte engellilerin daha iyi konuma ulaşacaklarına inandığını belirtti. Projede emeği geçenlere teşekkür eden Coş, şunları söyledi: "Bugün burada, Anayasamızda da ifade edilen, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin aynı zamanda sosyal bir devleti olduğunun en güzel örneklerinden birini ortaya koyuyoruz. Engelli kardeşlerimizin, sizler gibi bu devletin birinci sınıf vatandaşı olduğunu, onların da sorunlarının çözümü için devletimizin, kamunun, sivil toplumun bütün imkanlarının giderek artan ölçüde seferber edildiğini görüyoruz. Bu güzel gelişmelerden ötürü emeği bulunanlara, bu konuda farkındalığın artması yönünde çalışma yapanlara huzurunuzda teşekkür ediyorum. Çukurova Kalkınma Ajansı, sadece maddi kalkınma için değil, sosyal kalkınma için de kendisine sunulan projeleri en iyi şekilde değerlendirmekte ve yardımcı olmakta. Yine bu proje kapsamında çok güzel işler yapılmış ve halen de yapılıyor."

3000 BİN PERSONELE EMPATİ VE İLETİŞİM EĞİTİMİ VERİLDİ

Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan da yaşlı ve engellilerin kamusal alanlarda kendilerini destekleyici ve sorunlarına çözüm getirici hizmetlere ihtiyaç duyduğunu belirterek, toplumların uygarlık düzeyinin, engellilere verdikleri değerle ölçüldüğünü, yaşlıların, geçmişi geleceğe bağlayan en güçlü köprü olduğunu vurguladı. Engelli ve yaşlıların hayatını kolaylaştırmaya çalıştıklarını kaydeden Gürkan, "Proje, Çukurova Kalkınma Ajansı'nın programı çerçevesinde Emniyet Müdürlüğümüz ve Seyhan Belediyesi ile hazırlandı. Proje kapsamında Emniyet Müdürlüğü ana hizmet binası ile bağlı binalarımızda betonarme engelli rampası, hidrolik engelli platformu, izli yüzey yapıldı. Ayrıca 30 personelimize işaret dili eğitimi, 3000 bin personelimize empati ve iletişim eğitimi verildi" diye konuştu.

VALİ COŞ ENGELLİ ÇOCUKLARA ELİYLE TATLI YEDİRDİ

Konuşmaların ardından işaret dili eğitimi alan persone sertifika verildi. İlçe Emniyet müdürlükleri ve polis merkezlerinde kullanılacak tekerlekli sandalyeler de personele teslim edildi. Vali Coş, hatıra fotoğrafı çektirdiği engelli çocuklardan bazılarını tekerlekli sandalyeyle Emniyet Müdürlüğü bahçesinde gezdirdi. Coş'un, eliyle tatlı yedirdiği engelli çocuklar, şarkı söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber