Muhtardan duyarlı davranış

Gaziantep Şahinbey ilçesi Suyabatmaz Mahalle Muhtarı Metin Ağalın, görevli olduğu mahallede yaşayan Suriyeli ailelere kış öncesi kömür yardımında bulunuyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Kasım 2013 15:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Muhtardan duyarlı davranış

Mahalle muhtarı olarak her gün Suriyeli ailelere ekmek yardımı yapan Suyabatmaz Mahalle Muhtarı Ağalın, her gün yaptığı ekmek yardımının yanı sıra kışın yaklaşması üzerine Suriyeli ailelere kömür yardımında bulunmaya başladı. Suriyeli aileleri misafir olarak gördüğünü belirten Mahalle Muhtarı Ağalın, elinden geldiği kadar Suriyeli ailelere yardım ederek sorunlarına, sıkıntılarına yardımcı olmaya çalışıyor.

Muhtar Ağalın, Suriye'de olan sıkıntılardan, karışıklıktan dolayı kendilerini yardım konusunda sorumlu hissettiklerini ifade ederek, "Bunların başlarına bombalar düşüyor. Çocukları katlediliyor. Suriye'nin durumu içler acısı. Sonuç itibari ile onlar bizim komşularımız. Hz. Peygamberimiz, 'Komşusu açken, kendisi tok yatan bizden değil' diyor. Bizde bu hadisi örnek aldık. Bunlara ne tür yardım yapabiliriz, nasıl bir çalışma içine girebiliriz, nasıl yardımcı oluruz düşüncesiyle hareket ederek onların kaygısını kendimizde hissettik ve yardım yapmaya başladık. Geçen yıl onuncu ayda biz bu yardım işinde kendimizi şartlandırdık. Biz çevremizdekilerle konuştuk. Onlarda biz de destek çıkarız dediklerinden sonra bu işe başladık. O gün küçük bir yardım ile başlamıştık. İlk kömür dağıtmıştık. Ondan sonra insanlar bizim milletimiz gerçekten hayırsever, merhametli milletimiz var. Onların sayesinde yardım konusunu genişlettik. Biz bu insanların evlerine gittik. Bu insanların çocukları var soğukta yatıyorlar. Bizler bunları doyurmazsak bizler kendi sorumlukları yerine getirip bu insanlara yardımcı olmazsak ülkemize aldığımız bu misafirler ne yapacaklar. Aşlık insana unutulmamalıdır ki her türlü kötülüğü yaptırır. Her gün ekmek dağıtımı yapıyoruz. İş adamlarından bize destek olmalarını bekliyoruz" dedi.

Esnaf Şerafettin Kenan Nizamoğlu, her şeyi devletten beklememek gerektiğini belirterek, "Her şeyi devletten beklemeden biz devlet olup kendimiz yardım yapmalıyız. Bizde bu düşünceyle yola çıkarak fakir insanlara bizim vereceğimiz olan aslı borcumuz olan zekatımızdan ya da sadakamızı bunlara vererek insani hatta en önemlisi Allah'ın bize emrettiği zekat ve imfak programını hayata geçirmiş oluruz" şeklinde konuştu.

Yapılan açıklama sonrası ilk olarak ekmek dağıtımı, daha sonra kömür dağıtımı gerçekleşti. -

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber