TRT'nin jakuzili lojmanı da Alp'in

Haber Giriş : 06 Nisan 2006 08:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TRT Yönetim Kurulu, 2 Aralık 2005 tarihinde aldığı bir kararla yönetim kurulu üyelerine lojman tahsisini engelleyen yönetmeliği kaldırdı. Bu yasağın kalkmasının ardından da iki daire birleştirilerek yapılan jakuzili lojmana ilk olarak Doç.Dr. Ali Alp yerleşti.

TRT Genel Müdürü Şenol Demiröz'ün göreve gelir gelmez ilk işi Gaziosmanpaşa'daki lojmanda hummalı bir yenileme çalışmasına başlamak olmuştu. Banyosuna jakuzi de yerleştirilen genel müdür lojmanındaki tadilat, yaklaşık 80 bin YTL'ye mal olmuştu. Daire, banyolarına jakuzi yerleştirildiğinin ortaya çıkması ve tadilatta ustaların yanı sıra TRT personelinin de çalıştırıldığı iddiası ile tartışmalara yol açmıştı.

Lojman tahsisinin yönetim kurulu üyelerine de yapılmasını, Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Lütfü Şahsuvaroğlu'nun önerisi ile kabul edildi. 29 Kasım 2005 tarhili önerge üzerine, yapılan görüşmeler sonunda, yönetim kurulu 2 Aralık 2005 tarihinde kendilerinin lojmanlara yerleşmesini sağlayacak kararın altına imzalarını attı.

Alınan kararı ilk uygulayan isim ise Doç. Dr. Ali Alp oldu. Alp'in 2004 yılında TRT Yönetim Kurulu'na atanmasının ardından, eşinin, baldızının ve kayınbiraderinin kurum içerisinde hızla yükselmelerini Hürriyet duyurmuştu.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber