Bingöl polisinden büyük başarı

Türkiye’nin her tarafında telefon dolandırıcılığının yaşandığı bugünlerde Bingöl polisi bir hafta içerisinde 4’ncü telefon dolandırıcılığına engel olarak büyük bir başarıya imza attı. Polis bu başarısıyla vatandaşın 150 bin TL’sini kurtardı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Kasım 2013 10:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bingöl polisinden büyük başarı

Bingöl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü, Bingöl'de son bir hafta içerisinde yaşanan telefon dolandırıcılığı darbesine bir yenisini daha ekledi. Polisin tüm uyarılarına rağmen telefon dolandırıcılarına inanan bir vatandaş 70 bin TL'sini kaptırmaktan son anda kurtarıldı. Konuyla ilgili Bingöl Valiliği'nden yapılan açıklamada, İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Yan-Dol Büro Amirliği'nce yapılan çalışmalar neticesinde; 8 Kasım 2013 tarihinde Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği görevlilerince Genç Caddesi üzerinde bir banka şubesi önünde telefonla konuşan ve panik içerisinde olduğu görülen Ş.B. isimli şahsın kendisini arayarak para talep eden dolandırıcılara 70 bin TL parayı hazırladığı, paranın şahsın üzerinde olduğu ve telefon dolandırıcılarına parayı göndermek üzere olduğu tespit edildiği ve şahsın dolandırılmasının polislerce engellendiği belirtildi. Açıklamada, "Müşteki Ş.B. isimli şahsı 70 bin TL dolandırmak amacıyla arayan dolandırıcıların aynı gün içerisinde başka bir müşteki olan Y.B. isimli şahsı da aynı numaradan aradığının ve müşteki tarafından bu şahsa banka havalesi yoluyla 33 bin 500 TL para gönderildiğinin öğrenilmesi üzerine müştekinin ivedilikle hesabına bloke koydurarak dolandırılması engellenmiş ancak bloke işlemleri devam ederken şahsın hesaba yatırdığı paradan 10 bin TL'sinin dolandırıcıların hesabına geçmiş olduğu anlaşılmıştır. Her iki olayın şüphelisi olduğu tespit edilen Y.Ç. isimli şahıs ve ortağı olduğu tespit edilen N.A. isimli şüpheli şahıs İstanbul Kağıthane İlçe Emniyet Müdürlüğü ile yapılan koordineli çalışmalar neticesinde 11 Kasım 2013 tarihinde para çekmek üzere gitmiş olduğu banka şubesinde suçüstü olarak yakalanmıştır. Y.Ç. isimli şüpheli şahıs ilimizde gerçekleşen dolandırıcılık olaylarını itiraf etmiş ayrıca Kayseri ilinden yakın tarihte meydana gelen birçok telefon yoluyla dolandırıcılık olayını kendisinin ve N.A. isimli şahsın gerçekleştirdiğini itiraf etmiş, şüphelilerin üzerinde dolandırıcılıkta kullandıkları telefon hatları ve dolandırdıkları mağdurlara ait telefon kayıt ve mesajları elde edilmiştir. Yakalanan Y.Ç. ve N.A. isimli şüpheliler 2 gün ek gözaltı alınması akabinde gözaltı sürelerinin dolduğu 13 Kasım 2013 tarihinde İstanbul Adliyesi'ne intikal ettirilmiş, tutuklama talebiyle sevk edildikleri mahkemece sorgularının ardından adli kontrol hükümleri uygulanmak şartıyla serbest bırakılmışlardır. Halkımızın kendisini polis, savcı, asker gibi kamu görevlisi olarak tanıtan ve para talep eden dolandırıcılara karşı dikkatli olmaları, panik içerisinde banka, bankamatik ve PTT önlerinde uzun süreli telefonla görüşen vatandaşların görülmesi durumunda uyarılması ve 155 Polis imdat hattının aranarak bilgi verilmesi gerekir" denildi.

Bingöl'de son bir hafta içerisinde iki vatandaşın 20'şer, bir vatandaşın 40 bin ve bir vatandaşında 70 bin TL olmak üzere toplamda 150 bin TL'si İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin dikkatli ve başarılı çalışması sonucu dolandırıcılara kaptırılmaktan son anda kurtarılmış oldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber