Avrasya Maratonu'nun adı İstanbul Maratonu oldu

İstanbul'da 34. kez düzenlenen Avrasya Maratonu, artık bütün dünyada olduğu gibi koşulduğu şehrin adını alarak, "İstanbul Maratonu" adıyla koşulacak.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Kasım 2013 21:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Avrasya Maratonu'nun adı İstanbul Maratonu oldu

Koşulduğu şehrin ismiyle öne çıkan en önemli maratonlar Berlin, New York, Atina ve Sidney'de düzenlenen maraton koşuları.

BUNDAN SONRA 'İSTANBUL MARATONU'

İstanbul'da 34 kez Avrasya Maratonu adı altında düzenlenen koşuda, bu sene 35. kez düzenlenecek olan maratonun en önemli özelliği, adının artık, 'İstanbul Maratonu' olacak olması. Özellikle Dünya genelinde koşulan maratonların ön planda olmasının en büyük nedenleri de, koşulduğu şehrin isminin o maratona verilmesi. Tanınırlık ile bilinirlilik farkındalığını ortaya çıkarmak için İstanbul'da düzenlenen, Avrasya Maratonu'nun bu isim değişikliği ile yeni ismi, 'İstanbul Maratonu'nu daha çekimser ve bilinir hale getirecektir.

' İstanbul' MARKASINI ÖN PLANA ÇIKARACAK

İstanbul'da yıllarca, 'Avrasya Maratonu' adı altında koşulan maratonun, bu zamana kadar en büyük dez avantajı yabancı sporcuların Avrasya Maratonu denildiğinde bu koşunun hangi ülkede, hangi şehirde koşulduğunun genelde bilinmiyor olması. Bu da maratona olan yabancı sporcu katılımı sayısının az olmasında en büyük sebeplerden biri olarak görülüyor. Özellikle bu sene, İstanbul'un tanıtımı ve İstanbul'un kültürel tarihi ve Dünya çapında bilinirliğinin daha da artması açısından, ülkemizde yıllarca koşulan 'Avrasya Maratonu' ismine veda ederek, artık 'İstanbul Maratonu' adı altında koşulacak maratonun nerede, hangi şehirde olduğunun bilinmesi ve şehrin bilinirliğini artırma adına yarın ki maraton koşusu İstanbul'a büyük katkı sağlayacak.

4 KATEGORİDE KOŞULACAK

Vodafone'nun sponsorluğunda koşulacak olan, '35. İstanbul Maratonu' ayrıca dünyanın en iyi maratonları sayılan, 'World Marathon Majors' ligine girme hedefiyle de koşulacak. Organizasyon bu yıl da 42 kilometrelik maratonun yanı sıra 15 ve 10 kilometre koşuları ve halk yürüyüşü olmak üzere dört ana kategoride gerçekleşecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber