Afyonkarahisar'da 'camında öğrenci andı yazan araca ceza kesildiği' iddiası

Jandarma Genel Komutanlığı: "Yapılan işlem kişiye özel bir uygulama değildir. Yapılan işlemde herhangi bir özel maksat güdülmemiştir"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Kasım 2013 18:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Afyonkarahisar'da 'camında öğrenci andı yazan araca ceza kesildiği' iddiası

Jandarma Genel Komutanlığından, Afyonkarahisar'da arka camında Öğrenci Andı'ndan bazı sözler yazan araca, jandarma trafik ekiplerince kesilen cezaya ilişkin, "bunun kişiye özel bir uygulama olmadığı, herhangi özel bir maksat güdülmediği ve ilgili kanun gereğince yapıldığı" bildirildi.

Jandarma Genel Komutanlığının internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, bir gazetedeki köşe yazısında "Afyonkarahisar'da bir kişiye aracının arka camında Öğrenci Andı'nı içeren sözlerin yazılı olmasından dolayı jandarma trafik ekiplerince para cezası uygulandığına" ilişkin haberlerin yer aldığı belirtildi.

Konuyla ilgili yapılan inceleme sonucu, söz konusu aracın Emirdağ İlçe Jandarma Komutanlığı 6'ncı Jandarma Trafik Tim Komutanınca 13 Kasım 2013'te Emirdağ-Bolvadin karayolunun 13'üncü kilometresindeki trafik kontrolü sırasında durdurulduğu bildirildi. Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Şahsa, Karayolları Trafik Kanunu'nun 26/2 'Araçların dışında bulundurulması zorunlu işaretlerden başka, araçlara izin alınmaksızın, reklam, yazı, işaret, resim, şekil, sembol, ilan, flama, bayrak ve benzerlerini takmak, yazmak, sesli ve ışıklı donanımları bulundurmak' maddesinden işlem yapılmış ve 77 lira para cezası uygulanmıştır. Yapılan işlem kişiye özel bir uygulama değildir. Yapılan işlemde herhangi bir özel maksat güdülmemiştir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber